Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Na co dzień staram się jeść dość zdrowo. Rzadko kiedy mam ochotę na kotleta schabowego, ale jak już się ona pojawi, to nie odmawiam go sobie. Podczas zakupów najlepiej poprosić panią w sklepie mięsnym, żeby "przepuściła" nam te kotleciki przez maszynkę. Dzięki temu kotlety będą soczyste a my zaoszczędzimy czas i nie będziemy musieli rozbijać ich w domu. Szczerze polecam ;)
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 1629
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 3039
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1120
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 1906
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 1629
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 3039
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1120
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 1906
Składniki
Kotlety opłukać wodą, osuszyć, posypać solą i pieprzem z obu stron. Do głębokiego talerza rozbić jajka i roztrzepać je, do dwóch płytkich mąkę i bułkę tartą. Obtaczać kotlety w takiej kolejności: mąką - jajko - bułka tarta. Smażyć na maśle klarowanym na rumiany kolor. Podawać z surówką i ziemniaczkami.