Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
W tym daniu ziemniaki zastąpiłam pieczonymi batatami a surówkę zrobiłam z warzyw , które rosną w moim ogrodzie. Polecam.
W takim wydaniu kalarepa rozejdzie się w kilka minut. Kalarepa obtoczona jest...
Odsłon: 93
Kieszonki wieprzowe z bobem to letnie, soczyste danie, które skrywa w środku...
Odsłon: 69
W takim wydaniu kalarepa rozejdzie się w kilka minut. Kalarepa obtoczona jest...
Odsłon: 93
Kieszonki wieprzowe z bobem to letnie, soczyste danie, które skrywa w środku...
Odsłon: 69
Składniki
Schab pociąć na plastry. Lekko rozbić. Oprószyć przyprawami i odstawić do lodówki na godzinę. Bułkę tartą, płatki kukurydziane i mąkę wymieszać. Panierować kotlety i smażyć na małym ogniu z obu stron.
Bataty obrać, pokroić jak frytki. Oprószyć przyprawami. Przełożyć do naczynia żaroodpornego i skropić olejem. Piec w temperaturze 170 stopni przez 30 minut pod przykryciem.
Warzywa pokroić w drobną kostkę.Oprószyć solą i pieprzem. Wymieszać. Olej wymieszać z octem balsamicznym i miodem. Połączyć z warzywami.