Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zapraszam na mojego bloga Paszczak gotuje.
Mięso podzielić na kotlety, rozbić tłuczkiem, nasmarować czosnkiem i posolić. Jajko rozbełtać w dwóch łyżkach mleka. Mięso oprószyć mąką, zamoczyć w jajku i panierować w bułce tartej. Kotlety odstawić. Cebulę podsmażyć, dodać pieczarki i smażyć ok. 5 min. Rozgrzać olej, usmażyć z jednej strony, obrócić, smażyć przez chwilę, a następnie położyć na nie pieczarki i plastry sera, przykryć i poczekać, aż ser się roztopi. Zdjąć kotlety z patelni i podawać z puree ziemniaczanym i kapustą.
Sałatka na ciepło z kaszą jaglaną, to świetne danie o każdej porze dnia. Jest...
Odsłon: 7
Wiosna to czas, kiedy stęsknieni po zimowych mrozach, chętniej sięgamy po wa...
Odsłon: 4406
Zdrowe placuszki z warzyw pieczone w piekarniku. Miękkie w środku i chrupiące...
Odsłon: 2010
Czasem do obiadu podaję kiszonego ogórka – tak prosto ze słoika, ale znacznie...
Odsłon: 8589
Sałatka na ciepło z kaszą jaglaną, to świetne danie o każdej porze dnia. Jest...
Odsłon: 7
Wiosna to czas, kiedy stęsknieni po zimowych mrozach, chętniej sięgamy po wa...
Odsłon: 4406
Zdrowe placuszki z warzyw pieczone w piekarniku. Miękkie w środku i chrupiące...
Odsłon: 2010
Czasem do obiadu podaję kiszonego ogórka – tak prosto ze słoika, ale znacznie...
Odsłon: 8589
Składniki
Mięso podzielić na kotlety, rozbić tłuczkiem, nasmarować czosnkiem i posolić. Jajko rozbełtać w dwóch łyżkach mleka. Mięso oprószyć mąką, zamoczyć w jajku i panierować w bułce tartej. Kotlety odstawić. Cebulę podsmażyć, dodać pieczarki i smażyć ok. 5 min. Rozgrzać olej, usmażyć z jednej strony, obrócić, smażyć przez chwilę, a następnie położyć na nie pieczarki i plastry sera, przykryć i poczekać, aż ser się roztopi. Zdjąć kotlety z patelni i podawać z puree ziemniaczanym i kapustą.
Przepisy Wędliny
Wędliny
Smalec w boczkiem, cebulą i jabłkiem
Wędliny
Stary przepis na pasztet
Wędliny
Schab a’la sztufada - hit rodzinnych obiadów
Wędliny
Soczysty schab w glazurze. Rozpływa się w ustach
Smalec w boczkiem, cebulą i jabłkiem
Gdy nadchodzi sezon ogórków małosolnych, robię ten smalec i piekę chleb do og...
Odsłon: 91
Stary przepis na pasztet
Dobry pasztet powinien składać się z dobrej jakości mięsa oraz warzyw. Sekret...
Odsłon: 1743