Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybkie danie z sezonowymi warzywami, doprawione cząbrem.
Błyskawiczny obiad z koprem włoskim w aromatycznym sosie serowym.
Odsłon: 2882
Puree z kalafiora to pyszna alternatywa dla klasycznego, ziemniaczanego. Cech...
Odsłon: 1171
Przepis dnia
Dzisiaj zapraszam na kawałki kurczaka skąpane w sosie śmietankowym z dodatkie...
Odsłon: 13650
Ragout jest to rodzaj gulaszu, który może być mięsny lub warzywny. W tym prze...
Odsłon: 2802
Błyskawiczny obiad z koprem włoskim w aromatycznym sosie serowym.
Odsłon: 2882
Puree z kalafiora to pyszna alternatywa dla klasycznego, ziemniaczanego. Cech...
Odsłon: 1171
Przepis dnia
Dzisiaj zapraszam na kawałki kurczaka skąpane w sosie śmietankowym z dodatkie...
Odsłon: 13650
Ragout jest to rodzaj gulaszu, który może być mięsny lub warzywny. W tym prze...
Odsłon: 2802
Składniki
Makaron gotujemy zgodnie z instrukcją. Szparagi łamiemy, w razie potrzeby obieramy. Wkładamy go garnka (najlepiej gotować je pionowo tak, aby główki nie były zamoczone). Gotujemy ok. 10 minut. Odcedzamy. Schab kroimy w paski, cebulę w wiórka. Smażymy na oleju, pod przykryciem, aż schab zmięknie (u mnie było dobry po 15 minutach, ale to zależy od wielkości kawałków). W razie potrzeby dolewamy trochę wody. W tym czasie cukinię ścieramy na plastry (np. obieraczką do ziemniaków). Jeśli jest młoda, można ją ściąć razem ze skórką. Pak choi kroimy wzdłuż, na paski. Dorzucamy do schabu razem z przyprawami (bez cząbru) i dusimy razem jeszcze przez 5 minut. Dodajemy ugotowany makaron, dokładnie mieszamy. Na końcu dodajemy cząber - przy dłuższym gotowaniu, może nadawać zbyt gorzki smak. Na talerzu układamy makaron razem ze szparagami.