Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybkie danie z sezonowymi warzywami, doprawione cząbrem.
Pomysł na grzyby w sosie serowym. Nie muszą to być pieczarki, mogą być boczni...
Odsłon: 343
Szybkie i proste muffinki z egzotycznymi owocami - mango i ananasem oraz doda...
Odsłon: 201
Sałatka z tuńczyka z rzodkiewką to doskonałe z pieczonymi ziemniakiem to dosk...
Odsłon: 406
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 1605
Pomysł na grzyby w sosie serowym. Nie muszą to być pieczarki, mogą być boczni...
Odsłon: 343
Szybkie i proste muffinki z egzotycznymi owocami - mango i ananasem oraz doda...
Odsłon: 201
Sałatka z tuńczyka z rzodkiewką to doskonałe z pieczonymi ziemniakiem to dosk...
Odsłon: 406
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 1605
Składniki
Makaron gotujemy zgodnie z instrukcją. Szparagi łamiemy, w razie potrzeby obieramy. Wkładamy go garnka (najlepiej gotować je pionowo tak, aby główki nie były zamoczone). Gotujemy ok. 10 minut. Odcedzamy. Schab kroimy w paski, cebulę w wiórka. Smażymy na oleju, pod przykryciem, aż schab zmięknie (u mnie było dobry po 15 minutach, ale to zależy od wielkości kawałków). W razie potrzeby dolewamy trochę wody. W tym czasie cukinię ścieramy na plastry (np. obieraczką do ziemniaków). Jeśli jest młoda, można ją ściąć razem ze skórką. Pak choi kroimy wzdłuż, na paski. Dorzucamy do schabu razem z przyprawami (bez cząbru) i dusimy razem jeszcze przez 5 minut. Dodajemy ugotowany makaron, dokładnie mieszamy. Na końcu dodajemy cząber - przy dłuższym gotowaniu, może nadawać zbyt gorzki smak. Na talerzu układamy makaron razem ze szparagami.