Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Taki strogonow smakuje wybornie.
Krokiety kowalowej to danie w wersji wytrawnej, dla miłośników konkretnych i...
Odsłon: 4636
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34341
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 2041
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113728
Krokiety kowalowej to danie w wersji wytrawnej, dla miłośników konkretnych i...
Odsłon: 4636
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34341
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 2041
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113728
Składniki
Wykonanie: Cebulę obrać, pokroić w plasterki i zeszklić na maśle. Paprykę, pieczarki oczyścić, pokroić w paski. Mięso opłukać, pokroić w kostkę , wrzucić do garnka z dwoma łyżkami oliwy i lekko podsmażyć. Następnie dodać podsmażoną cebulę, pieczarki oraz paprykę. W bulionie rozpuścić koncentrat pomidorowy i 1 ½ łyżki mąki, dodać do mięsa, doprawić do smaku i dusić na wolnym ogniu do miękkości. W połowie duszenia dodać pokrojonego w plasterki ogórka. Gdy mięso będzie miękkie zaciągnąć śmietaną, w razie potrzeby doprawić do smaku i chwilę podgotować, zdjąć z ognia i podawać z pieczywem.