Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Doskonała na rodzinne spotkanie.
Karkówka "leżakująca" w solance a następnie pieczona w piekarniku. Doskonała...
Odsłon: 22744
Karkówka jest bardzo wdzięcznym mięsem i lubie robić potrawy z tego mięsa i o...
Odsłon: 636
Te ciekawe pączki zaskoczą cię nie tylko teksturą ciasta, ale też jego smakie...
Odsłon: 511
Dzisiejszy omlet przygotowałam na kolację , omlet z ziołami , z startym ciągn...
Odsłon: 222
Tiramisu to najsłynniejszy włoski deser, którego nie trzeba piec. Puszysty kr...
Odsłon: 389
Co zrobić, gdy nieoczekiwanie przyszła ci ochota na małe co nieco, a w kuchni...
Odsłon: 3716
Jeśli uważasz, że danie wegetariańskie nie może być pożywne, bardzo się mylis...
Odsłon: 4086
Te ciekawe pączki zaskoczą cię nie tylko teksturą ciasta, ale też jego smakie...
Odsłon: 511
Dzisiejszy omlet przygotowałam na kolację , omlet z ziołami , z startym ciągn...
Odsłon: 222
Tiramisu to najsłynniejszy włoski deser, którego nie trzeba piec. Puszysty kr...
Odsłon: 389
Co zrobić, gdy nieoczekiwanie przyszła ci ochota na małe co nieco, a w kuchni...
Odsłon: 3716
Jeśli uważasz, że danie wegetariańskie nie może być pożywne, bardzo się mylis...
Odsłon: 4086
Składniki
Przyprawy zagotować w 1 l wody ok 5 - 10 min. Wystudzić i dodać miód. Umyte mięso ułożyć w naczyniu i zalać miksturą. Pozostawić w lodówce na całą noc. Następnie mięso umieścić w rękawie i szczelnie zamknąć. Włożyć do garnka i zalać wodą. Gotować na minimalnym ogniu ok 2 godz. Wyjąć mięso i lekko przestudzić. Posmarować po wierzchu musztardą i miodem, posypać brązowym cukrem. W żaroodpornym naczyniu włożyć do piekarnika - 180 stopni na ok 15 min, aż cukier ładnie się rozpuści i mięso nabierze ładnego koloru. Można podawać ciepłe pokrojone w grube plastry, lub pozostawić aż wystygnie i kroić jak wędlinę. Smacznego.
Przepisy Wędliny
Wędliny
Podwędzana, krwista wiejska kiełbasa z Turyngii. Przepis na 5,5 kg.
Wędliny
Szynka gotowana w herbacie
Wędliny
Szynka gotowana w majonezie
Wędliny
Pasztet strasburski
Podwędzana, krwista wiejska kiełbasa z Turyngii. Przepis na 5,5 kg.
Smaczna, wpadająca w oko, kiełbasa z Turyngii. Obok z pasztetową ze szczypior...
Odsłon: 239
Szynka gotowana w herbacie
Wyśmienita wędlina na kanapki, którą przygotujecie w zaciszu własnej kuchni....
Odsłon: 2094