Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Doskonała na rodzinne spotkanie.
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 7754
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 256
Wyśmienite ciasto o makowo -kokosowym spodzie, kremie budyniowym i ciasteczka...
Odsłon: 2851
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 565
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 7754
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 256
Wyśmienite ciasto o makowo -kokosowym spodzie, kremie budyniowym i ciasteczka...
Odsłon: 2851
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 565
Składniki
Przyprawy zagotować w 1 l wody ok 5 - 10 min. Wystudzić i dodać miód. Umyte mięso ułożyć w naczyniu i zalać miksturą. Pozostawić w lodówce na całą noc. Następnie mięso umieścić w rękawie i szczelnie zamknąć. Włożyć do garnka i zalać wodą. Gotować na minimalnym ogniu ok 2 godz. Wyjąć mięso i lekko przestudzić. Posmarować po wierzchu musztardą i miodem, posypać brązowym cukrem. W żaroodpornym naczyniu włożyć do piekarnika - 180 stopni na ok 15 min, aż cukier ładnie się rozpuści i mięso nabierze ładnego koloru. Można podawać ciepłe pokrojone w grube plastry, lub pozostawić aż wystygnie i kroić jak wędlinę. Smacznego.