Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Doskonała na rodzinne spotkanie.
Sezon na rabarbar w pełni, więc dziś zrobimy najlepsze, najpyszniejsze ciasto...
Odsłon: 17814
Pyszny wiosenny wegetariański obiadek. Sezon na szparagi trwa w najlepsze, wi...
Odsłon: 115
Smakowite śniadanie.
Odsłon: 259
Klasyczna karpatka z szybkim kremem i orzeźwiającą żelką owocową. Ciasto któ...
Odsłon: 319
Sezon na rabarbar w pełni, więc dziś zrobimy najlepsze, najpyszniejsze ciasto...
Odsłon: 17814
Pyszny wiosenny wegetariański obiadek. Sezon na szparagi trwa w najlepsze, wi...
Odsłon: 115
Smakowite śniadanie.
Odsłon: 259
Klasyczna karpatka z szybkim kremem i orzeźwiającą żelką owocową. Ciasto któ...
Odsłon: 319
Składniki
Przyprawy zagotować w 1 l wody ok 5 - 10 min. Wystudzić i dodać miód. Umyte mięso ułożyć w naczyniu i zalać miksturą. Pozostawić w lodówce na całą noc. Następnie mięso umieścić w rękawie i szczelnie zamknąć. Włożyć do garnka i zalać wodą. Gotować na minimalnym ogniu ok 2 godz. Wyjąć mięso i lekko przestudzić. Posmarować po wierzchu musztardą i miodem, posypać brązowym cukrem. W żaroodpornym naczyniu włożyć do piekarnika - 180 stopni na ok 15 min, aż cukier ładnie się rozpuści i mięso nabierze ładnego koloru. Można podawać ciepłe pokrojone w grube plastry, lub pozostawić aż wystygnie i kroić jak wędlinę. Smacznego.