Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Doskonała na rodzinne spotkanie.
Smaczne i proste w przygotowaniu kotlety mielone z mięsa wieprzowo - wołowego.
Odsłon: 738
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 5405
Przepis dnia
Lekka warzywna zapiekanka z ziemniakami, cukinią i białym serem. Warto trochę...
Odsłon: 9222
W takim wydaniu kalarepa rozejdzie się w kilka minut. Kalarepa obtoczona jest...
Odsłon: 122
Kieszonki wieprzowe z bobem to letnie, soczyste danie, które skrywa w środku...
Odsłon: 88
Smaczne i proste w przygotowaniu kotlety mielone z mięsa wieprzowo - wołowego.
Odsłon: 738
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 5405
Przepis dnia
Lekka warzywna zapiekanka z ziemniakami, cukinią i białym serem. Warto trochę...
Odsłon: 9222
W takim wydaniu kalarepa rozejdzie się w kilka minut. Kalarepa obtoczona jest...
Odsłon: 122
Kieszonki wieprzowe z bobem to letnie, soczyste danie, które skrywa w środku...
Odsłon: 88
Składniki
Przyprawy zagotować w 1 l wody ok 5 - 10 min. Wystudzić i dodać miód. Umyte mięso ułożyć w naczyniu i zalać miksturą. Pozostawić w lodówce na całą noc. Następnie mięso umieścić w rękawie i szczelnie zamknąć. Włożyć do garnka i zalać wodą. Gotować na minimalnym ogniu ok 2 godz. Wyjąć mięso i lekko przestudzić. Posmarować po wierzchu musztardą i miodem, posypać brązowym cukrem. W żaroodpornym naczyniu włożyć do piekarnika - 180 stopni na ok 15 min, aż cukier ładnie się rozpuści i mięso nabierze ładnego koloru. Można podawać ciepłe pokrojone w grube plastry, lub pozostawić aż wystygnie i kroić jak wędlinę. Smacznego.