Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Doskonała na rodzinne spotkanie.
Polędwica należy do tej partii wieprzowiny, którą trudno jest zrobić na soczy...
Odsłon: 22247
Bardzo prosta, szybka w wykonaniu i smaczna sałatka do obiadu że składników z...
Odsłon: 99
Następna wariacja skrzydełek na pikantnie na weekendowy obiad. Bardzo smaczne...
Odsłon: 124
Mało kto nie nie lubi burgerów albo hamburgerów, a ja chociaż nie przepadam a...
Odsłon: 271
Polędwica należy do tej partii wieprzowiny, którą trudno jest zrobić na soczy...
Odsłon: 22247
Bardzo prosta, szybka w wykonaniu i smaczna sałatka do obiadu że składników z...
Odsłon: 99
Następna wariacja skrzydełek na pikantnie na weekendowy obiad. Bardzo smaczne...
Odsłon: 124
Mało kto nie nie lubi burgerów albo hamburgerów, a ja chociaż nie przepadam a...
Odsłon: 271
Składniki
Przyprawy zagotować w 1 l wody ok 5 - 10 min. Wystudzić i dodać miód. Umyte mięso ułożyć w naczyniu i zalać miksturą. Pozostawić w lodówce na całą noc. Następnie mięso umieścić w rękawie i szczelnie zamknąć. Włożyć do garnka i zalać wodą. Gotować na minimalnym ogniu ok 2 godz. Wyjąć mięso i lekko przestudzić. Posmarować po wierzchu musztardą i miodem, posypać brązowym cukrem. W żaroodpornym naczyniu włożyć do piekarnika - 180 stopni na ok 15 min, aż cukier ładnie się rozpuści i mięso nabierze ładnego koloru. Można podawać ciepłe pokrojone w grube plastry, lub pozostawić aż wystygnie i kroić jak wędlinę. Smacznego.