Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Domowa, bez sztucznych dodatków szynka z aromatem pomarańczy.
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 2411
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 3383
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1450
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 2172
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 2411
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 3383
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1450
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 2172
Składniki
Pomarańcze i cytrynę sparzyć wrzątkiem. Otrzeć skórkę i wycisnąć sok. Dodać pozostałe składniki. Wymieszać. Mięso umyć, osuszyć i obwiązać sznurkiem. Włożyć do miski i zalać marynatą. Jeśli mięso nie będzie całe zanurzone, obracać co 3 godziny. Pozostawić w lodówce na całą noc. Piec rękawie razem z marynatą w 160°C ok 2h. Sprawdzać widelecm czy szynka jest miękka. Na koniec rozciąć worek, polać mięso marynatą i piec jeszcze ok 10 min w 200°C na złoty kolor. Smacznego