Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Domowa, bez sztucznych dodatków szynka z aromatem pomarańczy.
Smaczna pasta z makreli i twarogu. Polecam.
Odsłon: 154
Przyszła jesień a wraz z nią dynia. :) Królowa sezonu jesiennego. Pozytywnie...
Odsłon: 97
Dzisiaj szynka wieprzowa w sosie własnym, pyszne , kruche mięsko. Przepis pro...
Odsłon: 2263
Smaczna pasta z makreli i twarogu. Polecam.
Odsłon: 154
Przyszła jesień a wraz z nią dynia. :) Królowa sezonu jesiennego. Pozytywnie...
Odsłon: 97
Dzisiaj szynka wieprzowa w sosie własnym, pyszne , kruche mięsko. Przepis pro...
Odsłon: 2263
Składniki
Pomarańcze i cytrynę sparzyć wrzątkiem. Otrzeć skórkę i wycisnąć sok. Dodać pozostałe składniki. Wymieszać. Mięso umyć, osuszyć i obwiązać sznurkiem. Włożyć do miski i zalać marynatą. Jeśli mięso nie będzie całe zanurzone, obracać co 3 godziny. Pozostawić w lodówce na całą noc. Piec rękawie razem z marynatą w 160°C ok 2h. Sprawdzać widelecm czy szynka jest miękka. Na koniec rozciąć worek, polać mięso marynatą i piec jeszcze ok 10 min w 200°C na złoty kolor. Smacznego