Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Domowa, bez sztucznych dodatków szynka z aromatem pomarańczy.
Wyjątkowy patent na pierś z kaczki. Dzięki długiemu gotowaniu w niskiej tempe...
Odsłon: 51
Pieczony schab to jedno z tych dań, które doskonale sprawdzają się zarówno na...
Odsłon: 1141
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 352805
Najprostsze na świecie babeczki kakaowe. Mimo iż są proste i szybkie w przygo...
Odsłon: 1342
Wyjątkowy patent na pierś z kaczki. Dzięki długiemu gotowaniu w niskiej tempe...
Odsłon: 51
Pieczony schab to jedno z tych dań, które doskonale sprawdzają się zarówno na...
Odsłon: 1141
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 352805
Najprostsze na świecie babeczki kakaowe. Mimo iż są proste i szybkie w przygo...
Odsłon: 1342
Składniki
Pomarańcze i cytrynę sparzyć wrzątkiem. Otrzeć skórkę i wycisnąć sok. Dodać pozostałe składniki. Wymieszać. Mięso umyć, osuszyć i obwiązać sznurkiem. Włożyć do miski i zalać marynatą. Jeśli mięso nie będzie całe zanurzone, obracać co 3 godziny. Pozostawić w lodówce na całą noc. Piec rękawie razem z marynatą w 160°C ok 2h. Sprawdzać widelecm czy szynka jest miękka. Na koniec rozciąć worek, polać mięso marynatą i piec jeszcze ok 10 min w 200°C na złoty kolor. Smacznego