Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Idealny schab na pierwszy i drugi dzień Świąt.
siatka wędliniarska, rękaw do pieczenia/ papier do pieczenia
Po upieczeniu skrzydełek zostało nam sosiku na dnie blachy, którego użyliśmy...
Odsłon: 116
Klasyka kilku europejskich kuchni, bo polskiej i ukraińskiej. Są bardzo smacz...
Odsłon: 839
Przepis dnia
Jest potrawą turecką. Mielone z mieszanką przypraw są wyśmienite. Smakują i p...
Odsłon: 507
Tym razem zapraszam na pyszny boczek rolowany, roladę z boczku. Jest pyszna,...
Odsłon: 502
Po upieczeniu skrzydełek zostało nam sosiku na dnie blachy, którego użyliśmy...
Odsłon: 116
Klasyka kilku europejskich kuchni, bo polskiej i ukraińskiej. Są bardzo smacz...
Odsłon: 839
Przepis dnia
Jest potrawą turecką. Mielone z mieszanką przypraw są wyśmienite. Smakują i p...
Odsłon: 507
Tym razem zapraszam na pyszny boczek rolowany, roladę z boczku. Jest pyszna,...
Odsłon: 502
Składniki
Schab nakłuwa się nożem i w otwory wciska się ząbki czosnku, potem naciera się przyprawami i zostawia na noc w lodówce. Użyłam siatki wędliniarskiej aby uzyskać ładna kratkę i aby schab równomiernie się obkurczył. Można piec w rękawie 1,5 h w 185 stopniach. Jeśli nadmiernie się rumieni bez rękawa można użyć kawałka papieru do pieczenia do przykrycia.
Smacznego :)