Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Idealny schab na pierwszy i drugi dzień Świąt.
siatka wędliniarska, rękaw do pieczenia/ papier do pieczenia
Polecam, pychota.
Odsłon: 571
Zwykła surówka z rzodkwi i marchewki , za to soczysta i pięknie podana.
Odsłon: 466
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 1740
Polecam, pychota.
Odsłon: 571
Zwykła surówka z rzodkwi i marchewki , za to soczysta i pięknie podana.
Odsłon: 466
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 1740
Składniki
Schab nakłuwa się nożem i w otwory wciska się ząbki czosnku, potem naciera się przyprawami i zostawia na noc w lodówce. Użyłam siatki wędliniarskiej aby uzyskać ładna kratkę i aby schab równomiernie się obkurczył. Można piec w rękawie 1,5 h w 185 stopniach. Jeśli nadmiernie się rumieni bez rękawa można użyć kawałka papieru do pieczenia do przykrycia.
Smacznego :)