Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis ten jest bardzo prosty w wykonaniu i pozawala zastosować zalegający w domu sos barbecue, który w głównej mierze ma zastosowanie w okresie grillowym, a zimną smętnie stoi zapomniany w lodówce ( przepis autorski)
Przepis na błyskawiczny obiad lub kolację. Przygotowywanie tego dania jest ni...
Odsłon: 329
Bób to prawdziwy letni hit – nie tylko smaczny, ale i pełen wartości odżywczy...
Odsłon: 3334
Przepis na błyskawiczny obiad lub kolację. Przygotowywanie tego dania jest ni...
Odsłon: 329
Bób to prawdziwy letni hit – nie tylko smaczny, ale i pełen wartości odżywczy...
Odsłon: 3334
Składniki
mięso umyj, przełóż do naczynia, w którym będzie się marynowało, zalej sosem barbecue, wymaceruj mięso w nim dokładnie, odstaw do lodówki na 24 godziny mięso wyjmij z lodówki, rozgrzej olej na patelni i obsmaż na nim mięso z obu stron mięso przełóż do garnka i zlej do niego również wszystko co zostało na patelni, zalej wodą nieco powyżej poziomu mięsa i gotuj pod przykryciem na małym ogniu około 1,5 godziny na końcu gotowania, w kubku wymieszaj jogurt z mąką, a następnie zahartuj tę mieszankę gorącym sosem z garnka, dokładnie wymieszaj, aby nie było grudek, dodaj do mięsa, dosyp soli do smaku i wszystko razem wymieszaj gotowe!