Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szynka duszona w rozmarynie to aromatyczna propozycja mięsna na obiad ;)
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 168
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4375
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 11886
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6778
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5591
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 168
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4375
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 11886
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6778
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5591
Składniki
Wszystkie przyprawy ze sobą wymieszać. Mięso umyć, osuszyć i dokładnie, kilka razy obtoczyć w przyprawach. Na patelni rozgrzać oliwę i przełożyć mięso. Obsmażyć przez kilka minut z każdej strony, po czym przykryć i dusić przez ok. 80 min.
Następnie mięso wyciągnąć, pokroić w plastry, przełożyć z powrotem i dusić do miękkości. Gotowe mięso wyciągnąć, przykryć folią aluminiową, a do powstałego sosu przelać śmietankę i wymieszać. Plastry mięsa podawać na sosie :) Smacznego!