Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szynka duszona w rozmarynie to aromatyczna propozycja mięsna na obiad ;)
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 478
Nasza babcia Ksenia gotowała na wigilię zupę grzybową z kaszą gryczaną. Jedli...
Odsłon: 239
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 9637
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1119
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4456
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 478
Nasza babcia Ksenia gotowała na wigilię zupę grzybową z kaszą gryczaną. Jedli...
Odsłon: 239
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 9637
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1119
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4456
Składniki
Wszystkie przyprawy ze sobą wymieszać. Mięso umyć, osuszyć i dokładnie, kilka razy obtoczyć w przyprawach. Na patelni rozgrzać oliwę i przełożyć mięso. Obsmażyć przez kilka minut z każdej strony, po czym przykryć i dusić przez ok. 80 min.
Następnie mięso wyciągnąć, pokroić w plastry, przełożyć z powrotem i dusić do miękkości. Gotowe mięso wyciągnąć, przykryć folią aluminiową, a do powstałego sosu przelać śmietankę i wymieszać. Plastry mięsa podawać na sosie :) Smacznego!