Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jest to danie jednogarnkowe, trochę a'la bigos, ale krócej duszone i z dodatkiem marchewki, pietruszki, pora i cebuli. Dodatkowo dodałam koncentrat pomidorowy, czosnek, trochę ziół prowansalskich i na koniec serek topiony. Mieszanka z pozoru wybuchowa, ale bardzo smaczna.
Nasze ulubione placki ziemniaczane, po poznańsku „plendze” podajemy najczęści...
Odsłon: 60
Przepis dnia
Polecamy tort truflowy doskonały na wszelkiego rodzaju uroczystości. Tort jes...
Odsłon: 5670
Dni spędzone na działce przy pracy powodują, że trzeba zrobić kolację przy ni...
Odsłon: 99
Risotto bardzo często gości w moim domu. To danie, które za każdym razem może...
Odsłon: 573
Nasze ulubione placki ziemniaczane, po poznańsku „plendze” podajemy najczęści...
Odsłon: 60
Przepis dnia
Polecamy tort truflowy doskonały na wszelkiego rodzaju uroczystości. Tort jes...
Odsłon: 5670
Dni spędzone na działce przy pracy powodują, że trzeba zrobić kolację przy ni...
Odsłon: 99
Risotto bardzo często gości w moim domu. To danie, które za każdym razem może...
Odsłon: 573
Składniki
Mięso wieprzowe pokroiłam w kostkę. Przyprawiłam je przyprawą do wieprzowiny, majerankiem i sosem sojowym. Dodałam do mięsa przeciśnięty przez praskę czosnek i dokładnie wszystko wymieszałam. Na patelni rozgrzałam kilka łyżek oleju i wrzuciłam mięso. Obsmażyłam je i przełożyłam do garnka. Cebule obrałam, pokroiłam w kostkę. Pora również drobno pokroiłam i razem z cebulą przesmażyłam na oleju. Na koniec smażenia przyprawiłam je solą, pieprzem i pieprzem ziołowym i przełożyłam do garnka z mięsem. Marchew i pietruszkę obrałam i starłam na tarce na grubych oczkach, po czym dodałam do garnka. Kapustę kiszoną odcisnęła, i poszatkowałam. Przełożyłam do garnka. Do garnka dolałam tyle wody żeby wyrównać poziom z warzywami i mięsem. Dodałam listek, ziele angielskie, koperek i pietruszkę. Garnek ustawiłam na gazie i zagotowałam. Zmniejszyłam ogień i powoli dusiłam mięso. Po ok. 20 minutach dodałam koncentrat pomidorowy i zioła prowansalskie. Dusiłam mięso, aż stało się mięciutkie. W tym czasie kapusta również powinna zrobić się miękka. Na koniec dodałam serek topiony i dusiłam dalej, aż się roztopił i połączył z sosem. Danie podałam na gorąco ze świeżym pieczywem.