Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Mięso wg tego przepisu jest bardzo soczyste i rozpływa się w ustach. Niby nic takiego, tylko mięso obłożone kapustą kiszoną - ale efekt końcowy jest na prawdę rewelacyjny! Szynkę śmiało można zastąpić karkówką lub żeberkami. Polecam!
Pasuje na śniadanko.
Odsłon: 1148
Kuchnia szwedzka jest w Polsce stosunkowo mało znana, ale każdy, kto kiedykol...
Odsłon: 111
Masz ochotę zrobić najlepszy domowy pasztet drobiowy? Wbrew pozorom, nie jest...
Odsłon: 10599
Pasuje na śniadanko.
Odsłon: 1148
Kuchnia szwedzka jest w Polsce stosunkowo mało znana, ale każdy, kto kiedykol...
Odsłon: 111
Masz ochotę zrobić najlepszy domowy pasztet drobiowy? Wbrew pozorom, nie jest...
Odsłon: 10599
Składniki
Szynkę nacinamy tak, aby mięso było rozdzielone na plastry, ale nie przecięte do końca, oprószyć przyprawami. Cebulę kroimy w plastry. Między plastry mięsa wkładamy plasterki cebuli. Mięso przykrywamy i wstawiamy do lodówki na kilka godzin lub całą noc. Dno garnka smarujemy lekko olejem. Kapustę odciskamy, jeśli jest za kwaśna, trzeba ją przepłukać, nożna również lekko posiekać, następnie połowę wykładamy na dno garnka. Mięso wyjmujemy z lodówki. Między nacięcia wciskamy część kapusty i całość układamy w garnku na już wyłożonej kapuście. Resztą kapusty przykrywamy mięso aby szynka była nią przykryta ze wszystkich stron. Całość podlewamy bulionem i dusimy około 1-1,5 godziny. Smacznego!