Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Mięso wg tego przepisu jest bardzo soczyste i rozpływa się w ustach. Niby nic takiego, tylko mięso obłożone kapustą kiszoną - ale efekt końcowy jest na prawdę rewelacyjny! Szynkę śmiało można zastąpić karkówką lub żeberkami. Polecam!
Przygotowanie grzybków marynowanych jest wyjątkowo proste i szybkie. W ten sp...
Odsłon: 8548
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 7032
Polecam, bardzo smaczna.
Odsłon: 4796
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1327515
Przygotowanie grzybków marynowanych jest wyjątkowo proste i szybkie. W ten sp...
Odsłon: 8548
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 7032
Polecam, bardzo smaczna.
Odsłon: 4796
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1327515
Składniki
Szynkę nacinamy tak, aby mięso było rozdzielone na plastry, ale nie przecięte do końca, oprószyć przyprawami. Cebulę kroimy w plastry. Między plastry mięsa wkładamy plasterki cebuli. Mięso przykrywamy i wstawiamy do lodówki na kilka godzin lub całą noc. Dno garnka smarujemy lekko olejem. Kapustę odciskamy, jeśli jest za kwaśna, trzeba ją przepłukać, nożna również lekko posiekać, następnie połowę wykładamy na dno garnka. Mięso wyjmujemy z lodówki. Między nacięcia wciskamy część kapusty i całość układamy w garnku na już wyłożonej kapuście. Resztą kapusty przykrywamy mięso aby szynka była nią przykryta ze wszystkich stron. Całość podlewamy bulionem i dusimy około 1-1,5 godziny. Smacznego!