Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szynka gotowana w wywarze warzywnym. Idealna zarówno do kanapek, jak i jako ciepły dodatek do dania głównego.
Bardzo smaczne, łatwe i sycące danie. Odkąd zrobiłam ją pierwszy raz, często...
Odsłon: 730
Lekkie, puszyste i mięciutkie ciasto drożdżowe. Takie przygotowane własnoręcz...
Odsłon: 160
Doskonała propozycja na sycący, ciepły obiad dla całej rodziny. Można go przy...
Odsłon: 31360
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 434
Bardzo smaczne, łatwe i sycące danie. Odkąd zrobiłam ją pierwszy raz, często...
Odsłon: 730
Lekkie, puszyste i mięciutkie ciasto drożdżowe. Takie przygotowane własnoręcz...
Odsłon: 160
Doskonała propozycja na sycący, ciepły obiad dla całej rodziny. Można go przy...
Odsłon: 31360
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 434
Składniki
Szynkę umyć, obwiązać mocno grubą nicią lub nałożyć siateczkę do gotowania szynki i włożyć do garnka.
Warzywa umyć, obrać, pokroić w duże kawałki i dołożyć do garnka z szynką.
Zalać wodą, dodać przyprawy, majonez i zagotować. Od momentu kiedy zacznie wrzeć, gotować 8-9 minut i nie dłużej!!! Następnie pozostawić w garnku z wywarem do ostygnięcia (co najmniej 6 godzin) i ponownie zagotować znowu przez 8-9 minut od momentu wrzenia. Życzę smacznego i zapraszam do zapoznania się z innymi przepisami na moim profilu w serwisie smaker.pl :-)