Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szynka gotowana w wywarze warzywnym. Idealna zarówno do kanapek, jak i jako ciepły dodatek do dania głównego.
Ciasto jogurtowe z kubeczka to najprostsze ciasto które przygotujesz bez użyc...
Odsłon: 2443
Polecam na rodzinny obiad.
Odsłon: 145
Przepis na leniwe pierogi dyniowe czyli kluski z twarogu, dyni hokkaido, mąki...
Odsłon: 1185
Nieustanie szukamy nowych pomysłów na obiad z kurczakiem, a ten od razu mi si...
Odsłon: 1061
Bardzo smaczny salceson zrobiony z głowizny i ścinek ze schabu. Salceson zrob...
Odsłon: 178
Ciasto jogurtowe z kubeczka to najprostsze ciasto które przygotujesz bez użyc...
Odsłon: 2443
Polecam na rodzinny obiad.
Odsłon: 145
Przepis na leniwe pierogi dyniowe czyli kluski z twarogu, dyni hokkaido, mąki...
Odsłon: 1185
Nieustanie szukamy nowych pomysłów na obiad z kurczakiem, a ten od razu mi si...
Odsłon: 1061
Bardzo smaczny salceson zrobiony z głowizny i ścinek ze schabu. Salceson zrob...
Odsłon: 178
Składniki
Szynkę umyć, obwiązać mocno grubą nicią lub nałożyć siateczkę do gotowania szynki i włożyć do garnka.
Warzywa umyć, obrać, pokroić w duże kawałki i dołożyć do garnka z szynką.
Zalać wodą, dodać przyprawy, majonez i zagotować. Od momentu kiedy zacznie wrzeć, gotować 8-9 minut i nie dłużej!!! Następnie pozostawić w garnku z wywarem do ostygnięcia (co najmniej 6 godzin) i ponownie zagotować znowu przez 8-9 minut od momentu wrzenia. Życzę smacznego i zapraszam do zapoznania się z innymi przepisami na moim profilu w serwisie smaker.pl :-)