Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szynka gotowana w wywarze warzywnym. Idealna zarówno do kanapek, jak i jako ciepły dodatek do dania głównego.
Nie chcę się powtarzać z łososiem, powiem tylko, że jedni go kochają, a drudz...
Odsłon: 103
Polędwica należy do tej partii wieprzowiny, którą trudno jest zrobić na soczy...
Odsłon: 20455
Makaronowa sałatka z szynką
Odsłon: 53
zrazy z kapustą i pieczarkami w sosie
Odsłon: 79
Ciasto kumoszki to deser podawany na zimno na spodzie z herbatników lub kruch...
Odsłon: 2673
Nie chcę się powtarzać z łososiem, powiem tylko, że jedni go kochają, a drudz...
Odsłon: 103
Polędwica należy do tej partii wieprzowiny, którą trudno jest zrobić na soczy...
Odsłon: 20455
Makaronowa sałatka z szynką
Odsłon: 53
zrazy z kapustą i pieczarkami w sosie
Odsłon: 79
Ciasto kumoszki to deser podawany na zimno na spodzie z herbatników lub kruch...
Odsłon: 2673
Składniki
Szynkę umyć, obwiązać mocno grubą nicią lub nałożyć siateczkę do gotowania szynki i włożyć do garnka.
Warzywa umyć, obrać, pokroić w duże kawałki i dołożyć do garnka z szynką.
Zalać wodą, dodać przyprawy, majonez i zagotować. Od momentu kiedy zacznie wrzeć, gotować 8-9 minut i nie dłużej!!! Następnie pozostawić w garnku z wywarem do ostygnięcia (co najmniej 6 godzin) i ponownie zagotować znowu przez 8-9 minut od momentu wrzenia. Życzę smacznego i zapraszam do zapoznania się z innymi przepisami na moim profilu w serwisie smaker.pl :-)