Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Soczysta szynka gotowana na kanapki. Doskonały przepis na domową wędlinę bez konserwantów i sztucznych dodatków. Jej przygotowanie chodź czasochłonne, jest banalnie proste. Wystarczy zrobić aromatyczną zalewę i zanurzyć w niej szynkę, którą uprzednio wkładamy w siatki wędliniarskiej. Szynka gotowana w ten sposób jest niesamowicie soczysta i aromatyczna. Kanapki z nią smakują bezkonkurencyjnie.
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1725
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 15138
Imprezowe paszteciki z wędliną i ogórkiem są wyjątkową, pyszną i orzeźwiającą...
Odsłon: 3727
To tradycyjny sernik. Delikatny smak cytryny i jeszcze smak czarnej porzeczki...
Odsłon: 8930
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1725
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 15138
Imprezowe paszteciki z wędliną i ogórkiem są wyjątkową, pyszną i orzeźwiającą...
Odsłon: 3727
To tradycyjny sernik. Delikatny smak cytryny i jeszcze smak czarnej porzeczki...
Odsłon: 8930
Składniki
Do wysokiego garnka wlej wodę. Dodaj wszystkie zioła i przyprawy. Zalewę zagotuj.
Szynkę wieprzową przełóż do siatki wędliniarskiej. Tak przygotowane mięso zanurz w zalewie, gotuj na średniej mocy palnika przez około 15 minut od ponownego zagotowania wody.
Szynkę w gorącej zalewie zdejmij z kuchenki i odstaw do wystudzenia. Następnie schładzaj szynkę w zalewie przez noc w lodówce (minimum 8 godzin).
Kolejnego dnia garnek z szynką ustaw ponownie na kuchence. Szynkę w zalewie gotuj przez około 15 minut od momentu zagotowania wody.
Garnek zdejmij z kuchenki, odstaw do wystudzenia. Szynkę wyciągnij z garnka, zdejmuj siatkę wędliniarską. Szynka jest gotowa do krojenia na kanapki, kiedy całkowicie przestygnie.