Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
pyszna szyneczka, rozpływa się w ustach.
Deser z kaszy manny na mleku migdałowym z soczystymi wiśniami i chrupiącymi p...
Odsłon: 51
Gołąbki bez zawijania to uproszczona forma tradycyjnych gołąbków, czyli kotle...
Odsłon: 725
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 61
Szybki obiad z łososiem z buraczkami na pure z batata. Uwielbiamy batata za s...
Odsłon: 73
Deser z kaszy manny na mleku migdałowym z soczystymi wiśniami i chrupiącymi p...
Odsłon: 51
Gołąbki bez zawijania to uproszczona forma tradycyjnych gołąbków, czyli kotle...
Odsłon: 725
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 61
Szybki obiad z łososiem z buraczkami na pure z batata. Uwielbiamy batata za s...
Odsłon: 73
Składniki
W dużym garnku zagotować wodę z liśćmi laurowymi, zielem angielskim i pieprzem. Do gorącej zalewy wsypać sól peklową, cukier i rozpuścić. Dodać rozgniecione ząbki czosnku. Marynatę schłodzić do temperatury pokojowej i włożyć do niej mięso tak żeby przykryła je całe. Wstawić do lodówki na około 10 dni. Każdego dnia obracać szynkę w marynacie. Po 10 dniach wyjąć mięso z marynaty i osuszyć papierowym ręcznikiem. Natrzeć ulubionymi przyprawami (Ja dałam czosnek granulowany, paprykę słodką i majeranek) Szynkę natartą przyprawami włożyć do foliowego rękawa i piec 1 godzinę w temperaturze 180 stopni. SMACZNEGO