Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
pyszna szyneczka, rozpływa się w ustach.
 
         
         
         
            Kluski z gotowanych ziemniaków i kartoflanki- najlepszy dodatek do sosu piecz...
Odsłon: 5890
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 1759
 
            Jak przygotować filety śledziowe z młodymi ziemniakami i sałatką z ogórka?
Odsłon: 126
 
            Kluski z gotowanych ziemniaków i kartoflanki- najlepszy dodatek do sosu piecz...
Odsłon: 5890
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 1759
 
            Jak przygotować filety śledziowe z młodymi ziemniakami i sałatką z ogórka?
Odsłon: 126
 
         
         
                Składniki
W dużym garnku zagotować wodę z liśćmi laurowymi, zielem angielskim i pieprzem. Do gorącej zalewy wsypać sól peklową, cukier i rozpuścić. Dodać rozgniecione ząbki czosnku. Marynatę schłodzić do temperatury pokojowej i włożyć do niej mięso tak żeby przykryła je całe. Wstawić do lodówki na około 10 dni. Każdego dnia obracać szynkę w marynacie. Po 10 dniach wyjąć mięso z marynaty i osuszyć papierowym ręcznikiem. Natrzeć ulubionymi przyprawami (Ja dałam czosnek granulowany, paprykę słodką i majeranek) Szynkę natartą przyprawami włożyć do foliowego rękawa i piec 1 godzinę w temperaturze 180 stopni. SMACZNEGO