Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bez peklowania, bez zbędnych dodatków - tylko przyprawy i mięsko!
Istnieje wiele sposobów na podanie kurczaka, innych niż kotlety. Poniżej pomy...
Odsłon: 328
Dla małych i dla dużych. Polecam.
Odsłon: 2282
Sernik jest kremowy, dostatecznie słodki, przełamany delikatnie kwaskowym m...
Odsłon: 370
Dziś pierwszy raz przedstawiam wam mój przepis na Sernik jaglany na zimno. Bo...
Odsłon: 124
Istnieje wiele sposobów na podanie kurczaka, innych niż kotlety. Poniżej pomy...
Odsłon: 328
Dla małych i dla dużych. Polecam.
Odsłon: 2282
Sernik jest kremowy, dostatecznie słodki, przełamany delikatnie kwaskowym m...
Odsłon: 370
Dziś pierwszy raz przedstawiam wam mój przepis na Sernik jaglany na zimno. Bo...
Odsłon: 124
Składniki
Szynkę umyć, wykroić to co nam się nie podoba, jeśli potrzeba. Olej wymieszać z przyprawami i natrzeć szynkę. Ułożyć mięso ciasno w siatce wędliniarskiej (choć jeśli jej nie macie, to myślę, że można zrezygnować, tylko szynka nie będzie miała ładnego kształtu) i zostawić w lodówce najlepiej na noc.
Szynkę włożyć do rękawa lub torby do pieczenia, zawiązać i włożyć do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na 1 godzinę. Po upływie tego czasu wyłączyć piekarnik, ale zostawić w nim ją aż do ostygnięcia. Kiedy szynka będzie zupełnie zimna, dopiero nadaje się do krojenia (ja zostawiłam ją jeszcze w torbie w lodówce na kolejną noc już po upieczeniu, żeby wpiła z powrotem trochę swoich soków i była wilgotniejsza, ale nie jest to konieczne).