Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bez peklowania, bez zbędnych dodatków - tylko przyprawy i mięsko!
Połączenie różnorodnych warzyw , makaronu sprawia, że sałatka jest pożywna i...
Odsłon: 354
Wspaniały sernik i mimo że jest w nim masa krówkowa, wcale nie jest za słodki...
Odsłon: 7566
Połączenie różnorodnych warzyw , makaronu sprawia, że sałatka jest pożywna i...
Odsłon: 354
Wspaniały sernik i mimo że jest w nim masa krówkowa, wcale nie jest za słodki...
Odsłon: 7566
Składniki
Szynkę umyć, wykroić to co nam się nie podoba, jeśli potrzeba. Olej wymieszać z przyprawami i natrzeć szynkę. Ułożyć mięso ciasno w siatce wędliniarskiej (choć jeśli jej nie macie, to myślę, że można zrezygnować, tylko szynka nie będzie miała ładnego kształtu) i zostawić w lodówce najlepiej na noc.
Szynkę włożyć do rękawa lub torby do pieczenia, zawiązać i włożyć do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na 1 godzinę. Po upływie tego czasu wyłączyć piekarnik, ale zostawić w nim ją aż do ostygnięcia. Kiedy szynka będzie zupełnie zimna, dopiero nadaje się do krojenia (ja zostawiłam ją jeszcze w torbie w lodówce na kolejną noc już po upieczeniu, żeby wpiła z powrotem trochę swoich soków i była wilgotniejsza, ale nie jest to konieczne).