Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bez peklowania, bez zbędnych dodatków - tylko przyprawy i mięsko!
Kulka wieprzowa - soczysta, cudownie przeszła rozmarynowo-czosnkową marynatą
Odsłon: 9458
Pieczenie mięsa w całości ma kilka zalet: można je dowolnie porcjować, podawa...
Odsłon: 10945
Przepis na lekką, zdrową i kolorową sałatkę z mozzarellą, żurawiną, rzodkiewk...
Odsłon: 5362
Smak tego dania bardzo dobrze pasuje do różnych dodatków typu ryż, kasza lub...
Odsłon: 255
Plastry z karczku doprawione solą i ziołowym pieprzem duszone z cebulą i sele...
Odsłon: 311
Soczysty kurczak, ciągnący się ser, aromatyczny koperek i chrupiąca panierka...
Odsłon: 1790
Przepis na lekką, zdrową i kolorową sałatkę z mozzarellą, żurawiną, rzodkiewk...
Odsłon: 5362
Smak tego dania bardzo dobrze pasuje do różnych dodatków typu ryż, kasza lub...
Odsłon: 255
Plastry z karczku doprawione solą i ziołowym pieprzem duszone z cebulą i sele...
Odsłon: 311
Soczysty kurczak, ciągnący się ser, aromatyczny koperek i chrupiąca panierka...
Odsłon: 1790
Składniki
Szynkę umyć, wykroić to co nam się nie podoba, jeśli potrzeba. Olej wymieszać z przyprawami i natrzeć szynkę. Ułożyć mięso ciasno w siatce wędliniarskiej (choć jeśli jej nie macie, to myślę, że można zrezygnować, tylko szynka nie będzie miała ładnego kształtu) i zostawić w lodówce najlepiej na noc.
Szynkę włożyć do rękawa lub torby do pieczenia, zawiązać i włożyć do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na 1 godzinę. Po upływie tego czasu wyłączyć piekarnik, ale zostawić w nim ją aż do ostygnięcia. Kiedy szynka będzie zupełnie zimna, dopiero nadaje się do krojenia (ja zostawiłam ją jeszcze w torbie w lodówce na kolejną noc już po upieczeniu, żeby wpiła z powrotem trochę swoich soków i była wilgotniejsza, ale nie jest to konieczne).
Przepisy Wędliny
Wędliny
Gulasz angielski
Wędliny
Śląska biała kiełbasa (bardzo stary przepis).
Wędliny
Schab w marynacie na kanapki
Wędliny
Kiełbasa wieprzowa z zielonym pieprzem.
Gulasz angielski
Gulasz angielski znany jest w Polsce przede wszystkim jako konserwa idealna n...
Odsłon: 3061
Śląska biała kiełbasa (bardzo stary przepis).
Jest bardzo smaczną, drobno rozdrobnioną, szybką do wykonania białą kiełbasą...
Odsłon: 1065