Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecam na co dzień jak i od święta do chleba i nie tylko
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 213
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4494
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 12180
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6906
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5648
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 213
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4494
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 12180
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6906
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5648
Składniki
marynata :3 litry wody zagotować,odstawić,dodać przyprawy (ząbki czosnku przekroić na pół),przestudzić.Do chłodnej marynaty włożyć szynkę i odstawić do lodówki na 4 dni(codziennie obracać szynkę w marynacie)
Po 4 dniach wyjąć szynkę z marynaty,osuszyć i natrzeć przyprawami : (wymieszać razem 1 łyżkę kucharka,1 łyżkę majeranku ,1 łyżeczkę przyprawy do mięsa ,1/2 łyżeczki soli i 1/2 łyżeczki pieprzu)
Włożyć szynkę w rękaw foliowy,zawiązać i upiec w temp.200 stopni około 1 godziny i 20 minut (przed włożeniem szynki do rękawa można ją obsmażyć na tłuszczu lub przed końcem pieczenia rozciąć rękaw aby szynka nabrała ładnego koloru)