Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecam na co dzień jak i od święta do chleba i nie tylko
Prosta i szybka potrawa z kurczaka na kolację, na wizytę gości, na coś szybki...
Odsłon: 120
Dzisiaj coś sprawdzonego gdyż kuchnia indyjska jest smaczna i lubiana
Odsłon: 129
Przepis według pomysłu mojego przyjaciela. Bardzo łagodne, delikatne w smaku...
Odsłon: 100
Kuchnia chińska to sztuka równowagi smaków, tekstur i aromatów, która od wiek...
Odsłon: 88
Prosta i szybka potrawa z kurczaka na kolację, na wizytę gości, na coś szybki...
Odsłon: 120
Dzisiaj coś sprawdzonego gdyż kuchnia indyjska jest smaczna i lubiana
Odsłon: 129
Przepis według pomysłu mojego przyjaciela. Bardzo łagodne, delikatne w smaku...
Odsłon: 100
Kuchnia chińska to sztuka równowagi smaków, tekstur i aromatów, która od wiek...
Odsłon: 88
Składniki
marynata :3 litry wody zagotować,odstawić,dodać przyprawy (ząbki czosnku przekroić na pół),przestudzić.Do chłodnej marynaty włożyć szynkę i odstawić do lodówki na 4 dni(codziennie obracać szynkę w marynacie)
Po 4 dniach wyjąć szynkę z marynaty,osuszyć i natrzeć przyprawami : (wymieszać razem 1 łyżkę kucharka,1 łyżkę majeranku ,1 łyżeczkę przyprawy do mięsa ,1/2 łyżeczki soli i 1/2 łyżeczki pieprzu)
Włożyć szynkę w rękaw foliowy,zawiązać i upiec w temp.200 stopni około 1 godziny i 20 minut (przed włożeniem szynki do rękawa można ją obsmażyć na tłuszczu lub przed końcem pieczenia rozciąć rękaw aby szynka nabrała ładnego koloru)