Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szynka pieczona w rękawie. Może być podana na ciepło w wersji obiadowej - z ziemniakami i buraczkami. Równie dobrze smakuje na zimno jako wędlina do kanapek. Prosta w przygotowaniu i naprawdę pyszna:)
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 151
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1860
rewelacyjny schab zawijany, pieczony z boczkiem wędzonym. Taka rolada smakuje...
Odsłon: 14596
Wiele osób unika jedzenia pączków i gniazdek ze względu na wysmażanie ich na...
Odsłon: 19661
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 151
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1860
rewelacyjny schab zawijany, pieczony z boczkiem wędzonym. Taka rolada smakuje...
Odsłon: 14596
Wiele osób unika jedzenia pączków i gniazdek ze względu na wysmażanie ich na...
Odsłon: 19661
Składniki
Ziarna jałowca, kolendry i ziela angielskiego rozgniatamy. Do rozgniecionych ziaren dodajemy olej, ocet balsamiczny, wodę i pozostałe przyprawy i dokładnie mieszamy.
Powstałą marynatą smarujemy dokładnie szynkę i wstawiamy do lodówki na całą noc. Po tym czasie mięso przekładamy do foliowego rękawa wraz z pozostałą w naczyniu marynatą. Staramy się by w rękawie było dużo powietrza - by folia nie przylegała do mięsa. Szynkę w rękawie przekładamy do naczynia żaroodpornego lub na blaszkę i wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 190-200 stopni C . Pieczemy ok. 110-120min.