Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wyborne mięso na niedzielny obiad.
Polecam. Dużo dobra, domowe jedzenie.
Odsłon: 105
Polecam. Doskonale pasuje na święta, na rodzinne spotkanie.
Odsłon: 159
Ach, cóż to jest za chleb..... Na zakwasie, z mnóstwem ziaren i miodem. Nie w...
Odsłon: 2167
Polecam. Dużo dobra, domowe jedzenie.
Odsłon: 105
Polecam. Doskonale pasuje na święta, na rodzinne spotkanie.
Odsłon: 159
Ach, cóż to jest za chleb..... Na zakwasie, z mnóstwem ziaren i miodem. Nie w...
Odsłon: 2167
Składniki
Wykonanie: Szynkę opłukać, osuszyć, natrzeć solą i pieprzem, przełożyć na naczynia żaroodpornego i polać bulionem. Wstawić do piekarnika i piec w temperaturze 200 stopni przez 40 minut, polewając w międzyczasie powstałym sosem. Jajko rozbełtać z bułką tartą i musztardą, wymieszać, doprawić do smaku solą i pieprzem. Upieczoną i przestudzoną szynkę, posmarować musztardową masą, włożyć ponownie do formy i piec jeszcze przez 15 minut w temperaturze 200 stopni do rumianej skórki.