Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dość prosty przepis, jednak takie obiady są chyba najlepsze :)
Przyjemny w wykonaniu i fantastyczny w smaku kisiel ze śliwek i jabłek posypa...
Odsłon: 451
Przepis dnia
Lazania wbrew pozorom jest bardzo prostym daniem. Ta doskonała uczta kulinarn...
Odsłon: 666392
Proponujemy rosół gotowany na kościach wołowych szpikowych zwanych potocznie...
Odsłon: 169
Pożywna, dobra zupa. Polecam.
Odsłon: 767
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 5853
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 1014
Przyjemny w wykonaniu i fantastyczny w smaku kisiel ze śliwek i jabłek posypa...
Odsłon: 451
Przepis dnia
Lazania wbrew pozorom jest bardzo prostym daniem. Ta doskonała uczta kulinarn...
Odsłon: 666392
Proponujemy rosół gotowany na kościach wołowych szpikowych zwanych potocznie...
Odsłon: 169
Pożywna, dobra zupa. Polecam.
Odsłon: 767
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 5853
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 1014
Składniki
Kilogram szynki pokroiłam w plastry o grubości około 2 cm i lekko rozbiłam tłuczkiem. Mięso należy rozbijać przez folię, aby nie porwać włókien mięsa. Każdy plaster szynki obsypałam granulowanym czosnkiem, osoliłam i opieprzyłam. Do rondla wlałam olej rzepakowy. Kiedy był gorący, ułożyłam plastry mięsa i każdy obsmażyłam z obu stron. W międzyczasie obrałam pieczarki, pokroiłam w plasterki i dodałam do smażącej się szynki. Kiedy w rondlu smażyło się mięso i pieczarki, obrałam 2 duże cebule, posiekałam i dodałam do rondla razem z pół łyżeczki mielonej słodkiej papryki. Dolałam 250 ml wody, przykryłam pokrywką i dusiłam do miękkości mięsa. Kiedy szynka była gotowa, dodałam garść siekanej natki pietruszki, osoliłam sos do smaku i zagęściłam mąką.
Podałam z kluskami śląskimi i surówką z białej kapusty, rzodkiewki i pora.