Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Taka szyneczka w sosie, fajnie się sprawdzi na obiad, ale też na imprezę, jako danie na ciepło. Ja podałam na obiad z ziemniakami, a na drugi dzień zrobiłam kopytka. Tak, żeby było iqnaczej :)
Wyborne pierogi z cieniusieńkim i delikatnym ciastem pierogowym. Proporcje na...
Odsłon: 8
Trzy składniki tylko, a udka pyszne, nawet soli nie potrzeba, chyba, że ktoś...
Odsłon: 90
To jedno z pyszniejszych posiłków jakie miałam przyjemność ostatnio zjeść. No...
Odsłon: 74
Wyjątkowo bogata w smaku zupa.
Odsłon: 67
Wyborne pierogi z cieniusieńkim i delikatnym ciastem pierogowym. Proporcje na...
Odsłon: 8
Trzy składniki tylko, a udka pyszne, nawet soli nie potrzeba, chyba, że ktoś...
Odsłon: 90
To jedno z pyszniejszych posiłków jakie miałam przyjemność ostatnio zjeść. No...
Odsłon: 74
Wyjątkowo bogata w smaku zupa.
Odsłon: 67
Składniki
Szynkę umyć, pokroić w plastry. Następnie każdy plaster, obtoczyć w mące. Na patelni rozgrzać olej. Obsmazyć mięso z obu stron. Do rondelka wlać gorącą wodę, dodać przyprawy. Wymieszać i zalać mięso. Przykryć pokrywką i dusić na małym gazie. Po około godzinie na osobnej patelni podsmażyć na maśle, pokrojoną cebulę, paprykę i czosnek. Kiedy warzywa się podsmażą, dodać je do mięsa.
Przykryć i dusić jeszcze 45 minut. Na 5 minut przed końcem duszenia, dodać pokrojonego w półplasterki ogórka kiszonego. Jeśli trzeba, doprawić sos do smaku. Sos można dodatkowo zagęścić mąką. W niewielkiej ilości zimnej wody, rozmieszać 1 łyżeczkę mąki pszennej i płaską łyżeczkę mąki ziemniaczanej. Wlać do sosu, mieszając, żeby nie powstały grudki.