Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dzień dobry dziś do zaproponowania mam dla was przepyszną szynkę na kanapki, lubicie swojskie wędliny czy bardziej kupne?
naczynie żaroodporne, miska, łyżka, talerz
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 905
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 79
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2136
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4152
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 905
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 79
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2136
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4152
Składniki
Przygotować zakupioną szynkę opłukać ją i osuszyć po czym dodać wszystkie przyprawy wmasowując w całe mięso odstawić na 30 minut aby przyprawy dobrze wchłonęły w mięso
Po wyznaczonym czasie mięso w przyprawach przełożyć do naczynia żaroodpornego wlać wodę zakryć naczynie pokrywą i wstawić do piekarnika ustawiając go na 200 stopni i piec 1,5 godziny, mięso przewrócić na drugą stronę chociaż raz. Po upieczeniu mięso pozostawić w naczyniu do całkowitego ostygnięcia
Takie swojskie mięsko w sam raz będzie idealne na kanapki do śniadania czy kolacji serdecznie polecam