Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jednogarnkowe danie na obiad z kruchutką, smaczną szyneczką.
Niezwykle prosta, szybka sałatka , bo zrobisz ją w ciągu kilkanaście minut, a...
Odsłon: 9
Smaczne danie gotowe w piętnaście minut.
Odsłon: 26
Niezwykle prosta, szybka sałatka , bo zrobisz ją w ciągu kilkanaście minut, a...
Odsłon: 9
Smaczne danie gotowe w piętnaście minut.
Odsłon: 26
Składniki
Umyte mięso pokroić na plastry. Do naczynia żaroodpornego wlać olej, wsypać trochę majeranku, ostrą paprykę i zmiksowany w młynku lub zmiażdżony w moździerzu jałowiec i pieprz zielony, wymieszać. Włożyć mięso i dokładnie obtoczyć je w marynacie. Wstawić do lodówki na ok. 2 godziny.
Cebulę pokroić w krążki, jeśli cebula jest duża , to w półkrążki. ziermniaki pokroić w plasterki, a jabłka obrać i pokroić w ósemki /środek z pestkami wykroić/Na mięso poukładać cebulę, oprószyć solą i pieprzem.Na cebulę położyć ziemniaki i posypać przyprawą do ziemniaków.Piekarnik nagrzać do 185 st.C i wstawić danie na 1-1,5 godziny. 10 minut przed końcem pieczenia wrzucić jabłka.Piec pod przykryciem,
Po upieczeniu wyjąć delikatnie cząstki jabłek na osobny talerzyk , ziemniaki wyłożyć na talerze, obok mięsko z cebulką i po kilka cząstek jabłka . Ozdobić żurawiną i posypać natką pietruszki.Podawać z ulubionymi surówkami. SMACZNEGO!