Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
chcę zaprezentować szybki, świąteczny obiad, a dokładniej jego najistotniejszą część. Do mięsa podałam tłuczone ziemniaki, fasolkę szparagową, ziemniaki i mizerię. Dla chętnych głodnych przygotowałam jeszcze jasny sos pieczeniowy.
Polecam. Podstawą jest dobry twaróg z dobrymi dodatkami.
Odsłon: 1983
Jak to u nas mówią, rolada modro kapusta i kluchy. U mnie dzisiaj rolady woło...
Odsłon: 2067
Na rodzinny obiad. Słodkokwaśny dodatek owoców świetnie komponuje się z mięse...
Odsłon: 443
Od dawna przybierałam się do zrobienia lodów, szukałam przepisów, inspiracji,...
Odsłon: 14
Polecam. Podstawą jest dobry twaróg z dobrymi dodatkami.
Odsłon: 1983
Jak to u nas mówią, rolada modro kapusta i kluchy. U mnie dzisiaj rolady woło...
Odsłon: 2067
Na rodzinny obiad. Słodkokwaśny dodatek owoców świetnie komponuje się z mięse...
Odsłon: 443
Od dawna przybierałam się do zrobienia lodów, szukałam przepisów, inspiracji,...
Odsłon: 14
Składniki
Szynkę wieprzową dokładnie oczyszczamy i nakłuwamy widelcem. Przyprawy i oliwę mieszamy w misce, a następnie nacieramy nimi mięso. Cebulę obieramy i kroimy w większą kostkę. Szynkę wkładamy do naczynia żaroodpornego, zalewamy piwem, obkładamy cebulą i dodatkowo nacieramy wyciśniętymi przez praskę ząbkami czosnku. Całość marynujemy ok 1 godz.
Naczynie żaroodporne wkładamy do zimnego piekarnika i dopiero wtedy go rozgrzewamy ( do 180*C). Mięso pieczemy ok 1,5 godz co jakiś czas polewając je powstałym z pieczenia sosem. Podajemy z ulubionymi dodatkami.
zdj