Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Propozycja na delikatną, miękką i bardzo soczystą szynkę wieprzową skąpaną w pieczarkowym sosie z dodatkiem ziół i nutką ostrej papryki.
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 152
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1861
rewelacyjny schab zawijany, pieczony z boczkiem wędzonym. Taka rolada smakuje...
Odsłon: 14598
Wiele osób unika jedzenia pączków i gniazdek ze względu na wysmażanie ich na...
Odsłon: 19663
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 152
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1861
rewelacyjny schab zawijany, pieczony z boczkiem wędzonym. Taka rolada smakuje...
Odsłon: 14598
Wiele osób unika jedzenia pączków i gniazdek ze względu na wysmażanie ich na...
Odsłon: 19663
Składniki
Oczyszczoną szynkę pokroić na plastry, delikatnie rozbić i smażyć z obu stron na oleju rzepakowym, a następnie zalać zimną wodą i zagotować. Pokrojoną cebulkę zeszklić na maśle, dodać pokrojone pieczarki i smażyć razem do momentu odparowania wody z grzybów. Na koniec smażenia dodać drobno pokrojony czosnek.
Zawartość patelni przełożyć do gotującego się mięsa, dodać majeranek, cząber, szczyptę ostrej papryki oraz tymianek i dusić na małym ogniu do momentu uzyskania miękkości przez szynkę (około 1,5 godziny). Na koniec całość doprawić sosem sojowym, solą, pieprzem i zagęścić zasmażką z mąki. Życzę smacznego! :)