Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Parzona, delikatna wieprzowa szynka, idealna na kanapki.
Polecam.
Odsłon: 382
Mając te składniki jakie podaje niżej głód nam nie jest groźny i niezapowiedz...
Odsłon: 1620
Pyszne i proste do upieczenia ciasteczka owsiane o piernikowym smaku idealne...
Odsłon: 569
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 1939
Polecam.
Odsłon: 382
Mając te składniki jakie podaje niżej głód nam nie jest groźny i niezapowiedz...
Odsłon: 1620
Pyszne i proste do upieczenia ciasteczka owsiane o piernikowym smaku idealne...
Odsłon: 569
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 1939
Składniki
Szynkę myjemy, osuszamy papierowymi ręczniczkami, nacieramy zmieszanymi, suchymi przyprawami. Natartą przyprawami szynkę zakrywamy i wstawiamy do lodówki na 2-3 godziny. Po tym czasie wkładamy szynkę do siatki i do rękawa piekarniczego, zawiązujemy z obu stron. Ponownie wkładamy tak zapakowaną szynkę na noc do lodówki. Na drugi dzień wyjmujemy szynkę z lodówki i parzymy ją w temperaturze 80 stopni do osiągnięcia w środku temperatury 68 stopni Celsjusza (mnie wyszło 160 minut).
Szynkę studzimy w wodzie w której się parzyła.
Ostudzoną szynkę wyjmujemy z rękawa do pieczenia i z siatki. Kroimy w plastry i zajadamy. Smacznego!!!