Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Niestandardowy pomysł na tradycyjną galaretę. Jak jajka to koniecznie remulada duńska .
Przepis na szaszłyki z mielonego mięsa jagnięcego z dodatkiem warzyw oraz aro...
Odsłon: 112
Taratuszki to tradycyjne, ukraińskie ciasteczka smażone na głębokim tłuszczu,...
Odsłon: 1215
Jedno z prostszych, a zarazem pysznych dań, którymi nie pogardzą wytrawni mię...
Odsłon: 188
Poznaj przepis na zdrową i smaczną zupę ogórkową bez śmietany.
Odsłon: 46
Przepis na szaszłyki z mielonego mięsa jagnięcego z dodatkiem warzyw oraz aro...
Odsłon: 112
Taratuszki to tradycyjne, ukraińskie ciasteczka smażone na głębokim tłuszczu,...
Odsłon: 1215
Jedno z prostszych, a zarazem pysznych dań, którymi nie pogardzą wytrawni mię...
Odsłon: 188
Poznaj przepis na zdrową i smaczną zupę ogórkową bez śmietany.
Odsłon: 46
Składniki
Mięso dokładnie umyć, włożyć do garnka i zalać zimną wodą (całe mięso musi być przykryte), dodać umytą i obraną włoszczyznę, listki, ziele angielskie i zagotować. Zebrać szumowiny, zmniejszyć ogień i przykryć pokrywką. Po ok godzinie wyjąć z wywaru wszystkie warzywa a całość dalej gotować pod przykryciem co najmniej 2-3 h. (mięso musi odchodzić od kości). Wywar przecedzić, dodać posiekany czosnek utarty z solą i jeszcze chwilę pogotować. Doprawić do smaku.
Jajka ugotować na twardo, ostudzić, pokroić w kostkę, wymieszać z posiekanym szczypiorkiem i doprawić remuladą duńską . Całość w razie potrzeby doprawić solą i pieprzem.
Na każdy plaster szynki nałożyć porcję musu jajecznego, wyrównać i przykryć drugim plastrem. Całość zalać gorącym wywarem i odstawić do ostygnięcia.