Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Niestandardowy pomysł na tradycyjną galaretę. Jak jajka to koniecznie remulada duńska .
Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 54
zapraszam Was na dość ciekawe ciasto, które może większości z Was kojarzy się...
Odsłon: 160
Ragout jest to rodzaj gulaszu, który może być mięsny lub warzywny. W tym prze...
Odsłon: 2829
Tylko 3 składniki połączone jogurtowym sosem stanowią pyszną, zdrową sałatkę,...
Odsłon: 4200
Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 54
zapraszam Was na dość ciekawe ciasto, które może większości z Was kojarzy się...
Odsłon: 160
Ragout jest to rodzaj gulaszu, który może być mięsny lub warzywny. W tym prze...
Odsłon: 2829
Tylko 3 składniki połączone jogurtowym sosem stanowią pyszną, zdrową sałatkę,...
Odsłon: 4200
Składniki
Mięso dokładnie umyć, włożyć do garnka i zalać zimną wodą (całe mięso musi być przykryte), dodać umytą i obraną włoszczyznę, listki, ziele angielskie i zagotować. Zebrać szumowiny, zmniejszyć ogień i przykryć pokrywką. Po ok godzinie wyjąć z wywaru wszystkie warzywa a całość dalej gotować pod przykryciem co najmniej 2-3 h. (mięso musi odchodzić od kości). Wywar przecedzić, dodać posiekany czosnek utarty z solą i jeszcze chwilę pogotować. Doprawić do smaku.
Jajka ugotować na twardo, ostudzić, pokroić w kostkę, wymieszać z posiekanym szczypiorkiem i doprawić remuladą duńską . Całość w razie potrzeby doprawić solą i pieprzem.
Na każdy plaster szynki nałożyć porcję musu jajecznego, wyrównać i przykryć drugim plastrem. Całość zalać gorącym wywarem i odstawić do ostygnięcia.