Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Nie ma to jak własnoręcznie zrobiona wędlina. Warto robić ,wtedy wiemy co znajduje się w środku. Ze względu na zamiłowanie do oliwek postanowiliśmy zrobić wędlinę z tym właśnie dodatkiem. Doskonałym uzupełnieniem są kapary oraz dodające nieco ostrości pieprz marynowany oraz żółta gorczyca.
Szynkę kroimy na mniejsze kawałki i razem ze słoniną przepuszczamy przez maszynkę do mielenia mięsa (średnie oczka).
Dodajemy pieprz ,gorczycę białą i żółtą ,kapary ,oliwki i sól. Masę dokładnie mieszamy i odstawiamy na kilka godzin w chłodne miejsce.
Po kilku godzinach dodajemy żelatynę ,dokładnie łączymy składniki.
Masę mięsną przekładamy do woreczka ,zawiązujemy i wkładamy do szynkowaru. Zamykamy i gotujemy we wrzątku przez 45 min (temperatura 75°C).
Szynkowar wyciągamy ,studzimy i wkładamy do lodówki na kilka godzin. Wędlinę wyjmujemy i kroimy na plasterki.
Gotowe
Wędlina jest dietetyczna i nie ma w niej prawie tłuszczu z wyraźnym smakiem m...
Odsłon: 1169
Pyszny obiad w kilka chwil :) Pierś z kurczaka z kurkami z sosie śmietanowym...
Odsłon: 649
Pyszna krucha kaczka zapiekana z jabłkami. Chrupiąca skórka a mięsko delikat...
Odsłon: 125
Pyszne, wilgotne i pachnące czekoladą ciasto z dodatkiem cukinii niezwykle pr...
Odsłon: 1505
Podam wam przepis który testowałam dla próby mój pomysł czeka na was na blogu
Odsłon: 157
Zielone pomidory przygotowane w ten sposób idealnie zachowują strukturę, są m...
Odsłon: 342
Pyszny obiad w kilka chwil :) Pierś z kurczaka z kurkami z sosie śmietanowym...
Odsłon: 649
Pyszna krucha kaczka zapiekana z jabłkami. Chrupiąca skórka a mięsko delikat...
Odsłon: 125
Pyszne, wilgotne i pachnące czekoladą ciasto z dodatkiem cukinii niezwykle pr...
Odsłon: 1505
Podam wam przepis który testowałam dla próby mój pomysł czeka na was na blogu
Odsłon: 157
Zielone pomidory przygotowane w ten sposób idealnie zachowują strukturę, są m...
Odsłon: 342
Składniki
Szynkę kroimy na mniejsze kawałki i razem ze słoniną przepuszczamy przez maszynkę do mielenia mięsa (średnie oczka).
Dodajemy pieprz ,gorczycę białą i żółtą ,kapary ,oliwki i sól. Masę dokładnie mieszamy i odstawiamy na kilka godzin w chłodne miejsce. Po kilku godzinach dodajemy żelatynę ,dokładnie łączymy składniki.
Masę mięsną przekładamy do woreczka ,zawiązujemy i wkładamy do szynkowaru. Zamykamy i gotujemy we wrzątku przez 45 min (temperatura 75°C).
Szynkowar wyciągamy ,studzimy i wkładamy do lodówki na kilka godzin. Wędlinę wyjmujemy i kroimy na plasterki.
Gotowe
Przepisy Wędliny
Wędliny
Karkówka na kanapki
Wędliny
Smalec z boczkiem, cebulą i jabłkiem
Wędliny
Stary przepis na pasztet
Wędliny
Schab a’la sztufada - hit rodzinnych obiadów
Karkówka na kanapki
Karkówka na kanapki to domowe mięso, które przygotujesz z pomocą piekarnika....
Odsłon: 1500
Smalec z boczkiem, cebulą i jabłkiem
Gdy nadchodzi sezon ogórków małosolnych, robię ten smalec i piekę chleb do og...
Odsłon: 3091