Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Nie ma to jak własnoręcznie zrobiona wędlina. Warto robić ,wtedy wiemy co znajduje się w środku. Ze względu na zamiłowanie do oliwek postanowiliśmy zrobić wędlinę z tym właśnie dodatkiem. Doskonałym uzupełnieniem są kapary oraz dodające nieco ostrości pieprz marynowany oraz żółta gorczyca.
Jeszcze nigdy tak ryżu nie gotowałam. Ta propozycja jest dla tych, którzy chc...
Odsłon: 264
W niedzielę często gotujemy rosół. Gotowy rosół przecedzamy i zostają nam pys...
Odsłon: 267
Przepis dnia
Gołąbki bez zawijania to uproszczona forma tradycyjnych gołąbków, czyli kotle...
Odsłon: 16349
Dzisiaj banalnie łatwy w przygotowaniu grillowany ananas podany wraz z miodow...
Odsłon: 102
Pikantne skrzydełka tak nam smakowały,że postanowiliśmy użyć tego samego zest...
Odsłon: 249
Jeszcze nigdy tak ryżu nie gotowałam. Ta propozycja jest dla tych, którzy chc...
Odsłon: 264
W niedzielę często gotujemy rosół. Gotowy rosół przecedzamy i zostają nam pys...
Odsłon: 267
Przepis dnia
Gołąbki bez zawijania to uproszczona forma tradycyjnych gołąbków, czyli kotle...
Odsłon: 16349
Dzisiaj banalnie łatwy w przygotowaniu grillowany ananas podany wraz z miodow...
Odsłon: 102
Pikantne skrzydełka tak nam smakowały,że postanowiliśmy użyć tego samego zest...
Odsłon: 249
Składniki
Szynkę kroimy na mniejsze kawałki i razem ze słoniną przepuszczamy przez maszynkę do mielenia mięsa (średnie oczka).
Dodajemy pieprz ,gorczycę białą i żółtą ,kapary ,oliwki i sól. Masę dokładnie mieszamy i odstawiamy na kilka godzin w chłodne miejsce. Po kilku godzinach dodajemy żelatynę ,dokładnie łączymy składniki.
Masę mięsną przekładamy do woreczka ,zawiązujemy i wkładamy do szynkowaru. Zamykamy i gotujemy we wrzątku przez 45 min (temperatura 75°C).
Szynkowar wyciągamy ,studzimy i wkładamy do lodówki na kilka godzin. Wędlinę wyjmujemy i kroimy na plasterki.
Gotowe