Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszna wędlina na świątecznym stole. Wędlinę można przygotować wcześniej, galareta pomaga zachować dłuższą świeżość.
szynkowar
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 1063
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 374
Łatwa w przygotowaniu, bardzo smakowita.
Odsłon: 3241
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 695
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 1063
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 374
Łatwa w przygotowaniu, bardzo smakowita.
Odsłon: 3241
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 695
Składniki
Udziec trzeba obsypać przyprawami i żelatyną i wcisnąć go do szynkowara i wstawić do lodówki na 12- 24 h. Następnego dnia wystawia się szynkowar wcześniej z lodówki i potem parzy się go w 90C stopniach przez 3 h. Można przez otwór włożyć termometr, 90 C mięso powinno osiągnąć po 2,5- 3 h. Potem szynkowar się chłodzi i wstawia na noc do lodówki.
Szynkowar polewa się wrzątkiem i wysuwa się wędlinę. Jak widać jest sporo galarety, wystarczy ją lekko podgrzać aby była płynna, a potem schłodzić, a gdy zacznie być oleista można polać nią mięso, aby utworzyła się cienka glazura.
Smacznego :)