Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
delikatna w smaku wędlina z drobiu, szynki i pistacji
Przyjemny w wykonaniu i fantastyczny w smaku kisiel ze śliwek i jabłek posypa...
Odsłon: 75
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 507
Czy jest szybki sposób na zrobienie pysznych pierogów? Jest! Tajemnica tkwi...
Odsłon: 178
Przyjemny w wykonaniu i fantastyczny w smaku kisiel ze śliwek i jabłek posypa...
Odsłon: 75
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 507
Czy jest szybki sposób na zrobienie pysznych pierogów? Jest! Tajemnica tkwi...
Odsłon: 178
Składniki
filety z kurczaka kroimy na małe kawałki, wkładamy do blendera, dodajemy sól oraz pieprz i miksujemy dokładnie na gładką masę, potem dodajemy śmietankę i miksujemy jeszcze chwilę (do uzyskania jednolitej masy)
obrane orzeszki prażymy przez chwilę na suchej, rozgrzanej patelni, lekko zrumienione przekładamy do masy z kurczaka
szynkę kroimy w dużą kostkę (1-2 cm), dokładamy do masy drobiowej, dodajemy peklosól i całość dokładnie mieszamy
do szynkowaru wkładamy foliową torebkę, a do niej przekładamy masę dokładnie ją ubijając, zawijamy torebkę, zamykamy szynkowar i całość wkładamy do lodówki na 24 godziny
w garnku podgrzewamy wodę (jej poziom musi być wyższy od poziomu mięsa w szynkowarze) do 80-85 st. C, wkładamy szynkowar i gotujemy ok. 2 godziny, pilnując cały czas aby temperatura wody nie przekroczyła 85 st. C, a temperatura wewnątrz szynkowara osiągnęła 70 st. C
po ugotowaniu wyciągamy szynkowar do wystudzenia, a potem wkładamy go do lodówki na 12 godzin, gotową wędlinę wyciągamy z woreczka, no i gotowe, smacznego ;-)