Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wielkanocne specjały.
siatka wędliniarska, wykałaczki, papier do pieczenia
Przepis dnia
Co powiecie na chrupiące gofry z owocami? Poniżej dzielimy się z Wami przepis...
Odsłon: 19800
Przepis na obiad, w którym mieszamy ze sobą marchewkę, filety z dorsza oraz b...
Odsłon: 473
Lato w słoiku to dobry pomysł na zatrzymanie darów lata w zestawach sałatkowy...
Odsłon: 451
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 6854
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1242478
Przepis dnia
Co powiecie na chrupiące gofry z owocami? Poniżej dzielimy się z Wami przepis...
Odsłon: 19800
Przepis na obiad, w którym mieszamy ze sobą marchewkę, filety z dorsza oraz b...
Odsłon: 473
Lato w słoiku to dobry pomysł na zatrzymanie darów lata w zestawach sałatkowy...
Odsłon: 451
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 6854
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1242478
Składniki
Udziec obficie posypuje się przyprawami i zostawia na noc. Potem zawija się go, spina wykałaczkami i wkłada w siatkę wędliniarską. Oczywiście można użyć udźca ze skórą i kością, wtedy ładniej będzie się kroił. Użyłam grillowędzarni, więc wędziłam najpierw udziec zawinięty w papier do pieczenia około godzinę na ciepło, a potem odwinięty do uzyskania koloru, około pół godziny. Mięso można wędzić na zimno w tradycyjnej wędzarni do uzyskania koloru. Mięso parzy się 1,5 w 90 stopniach w osolonej wodzie. Wywaru można użyć na zupę.
Smacznego :)