Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wielkanocne specjały.
siatka wędliniarska, wykałaczki, papier do pieczenia
Krótko mówiąc jest pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 2376
Mój pierwszy chleb orkiszowy, przygotowany z przepisu z czasopisma. Chlebek w...
Odsłon: 336
Racuszki z gruszką polane płynną czekoladą. To propozycja na śniadanie lub de...
Odsłon: 139
Krótko mówiąc jest pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 2376
Mój pierwszy chleb orkiszowy, przygotowany z przepisu z czasopisma. Chlebek w...
Odsłon: 336
Racuszki z gruszką polane płynną czekoladą. To propozycja na śniadanie lub de...
Odsłon: 139
Składniki
Udziec obficie posypuje się przyprawami i zostawia na noc. Potem zawija się go, spina wykałaczkami i wkłada w siatkę wędliniarską. Oczywiście można użyć udźca ze skórą i kością, wtedy ładniej będzie się kroił. Użyłam grillowędzarni, więc wędziłam najpierw udziec zawinięty w papier do pieczenia około godzinę na ciepło, a potem odwinięty do uzyskania koloru, około pół godziny. Mięso można wędzić na zimno w tradycyjnej wędzarni do uzyskania koloru. Mięso parzy się 1,5 w 90 stopniach w osolonej wodzie. Wywaru można użyć na zupę.
Smacznego :)