Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Doskonały wegetariański pasztet. Szczególnie polecam rodzicom małych dzieci oraz osobom, które chcą zrzucić zbędne kilogramy
Kluski z gotowanych ziemniaków i kartoflanki- najlepszy dodatek do sosu piecz...
Odsłon: 2445
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1251
Kluski z gotowanych ziemniaków i kartoflanki- najlepszy dodatek do sosu piecz...
Odsłon: 2445
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1251
Składniki
Soczewicę opłukać i ugotować. Gotujemy w proporcji 2 szklanki wody 1 szklanda soczewicy. Należy ją delikatnie rozgotować. Później odcedzić
Warzywa obrać, umyć i zetrzeć na tarce, albo zblendować. Połączyć warzywa z soczewicą i jajkami. Doprawić solą, pieprzem i curry.
Blaszkę wyłożyć papierem do pieczenia. Włożyć masę do blaszki. Piec przez godzinę w 180 stopniach. Po wyjęciu wyjąć pasztet z blaszki i ostudzić.
Zapraszam do obejrzenia filmu gdzie krok po kroku pokazuję jak przygotować ten pasztet. Życzę smacznego!