Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Często zostają nam kotlety schabowe, rozgrzewane na drugi dzień, nie są już takie smaczne. Proponuję zanurzyć w aromatycznym sosie, żeby kotlet nadal miał swoje walory smakowe.
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 1911
Polecam. Może być świąteczny, może być na co dzień.
Odsłon: 6325
Polecam.
Odsłon: 352
Przepyszny arabski "smalczyk" z fasoli.
Odsłon: 793
Bogata w smaku sałatka idealna na święta lub lepszy lunch. Można ją przygotow...
Odsłon: 356
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 1911
Polecam. Może być świąteczny, może być na co dzień.
Odsłon: 6325
Polecam.
Odsłon: 352
Przepyszny arabski "smalczyk" z fasoli.
Odsłon: 793
Bogata w smaku sałatka idealna na święta lub lepszy lunch. Można ją przygotow...
Odsłon: 356
Składniki
1. Mięso kroimy w plastry i rozbijamy, doprawiamy pieprzem oraz solą. 2. Obtaczamy w mące pszennej, zanurzamy w roztrzepanym widelcem jajku i panierujemy w bułce tartej. 3. Smażymy na rozgrzanym oleju z obu stron.
4. Połowę kotletów układamy na dnie naczynia.
5. Robimy sos pieczarkowy: Cebulę obieramy, drobno kroimy i prażymy na rozgrzanym oleju, dodajemy pokrojone pieczarki. Doprawiamy pieprzem oraz solą. 6. Sos zagęszczamy serkami topionymi, prużymy do chwili ich rozpuszczenia.
7. Połowę sosu wykładamy na kotlety.
8. Następnie układamy 4 płaty ugotowanego makaronu.
9. Ponownie kotlety.
10. Kolejna warstwa to pozostały makaron.
11. Na koniec polewamy sosem z pieczarkami. 12. Danie gotowe. 13. Smacznego.