Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Idealny na niedzielny obiad z rodziną.
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 11318
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1209
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 11856
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 1766
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 11318
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1209
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 11856
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 1766
Składniki
Schab pokroić w plastry i dobrze rozbić przez folię (wtedy mięso się nie uszkodzi). Przyprawić solą i pieprzem.
Czosnek i cebulę drobno pokroić i podsmażyć na patelni na rozgrzanym oleju, dodać drobno pokrojone pieczarki i smażyć do odparowania wody.
Gdy pieczarki przestygną dodać starty żółty ser i dobrze wymieszać.
Na rozbity schab nakładać farsz z pieczarek. Złożyć dwa boki do środka i zawinąć w rulon.
Panierować w jajku i bułce tartej. Smażyć na rozgrzanym oleju z obu stron.
Przed podaniem wstawić na 10 minut do nagrzanego do 180 stopni piekarnika. Można podawać z ziemniakami lub frytkami i ulubioną surówką.