Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Idealny na niedzielny obiad z rodziną.
Schab pokroić w plastry i dobrze rozbić przez folię (wtedy mięso się nie uszkodzi).
Przyprawić solą i pieprzem.
Czosnek i cebulę drobno pokroić i podsmażyć na patelni na rozgrzanym oleju, dodać drobno pokrojone pieczarki i smażyć do odparowania wody.
Gdy pieczarki przestygną dodać starty żółty ser i dobrze wymieszać.
Na rozbity schab nakładać farsz z pieczarek. Złożyć dwa boki do środka i zawinąć w rulon.
Panierować w jajku i bułce tartej.
Smażyć na rozgrzanym oleju z obu stron.
Przed podaniem wstawić na 10 minut do nagrzanego do 180 stopni piekarnika.
Można podawać z ziemniakami lub frytkami i ulubioną surówką.
Mały torcik na zimo przygotowałam, który z moich ulubionych składników skompo...
Odsłon: 128
Gruzińskie czkmeruli to jedno z klasycznych dań tamtego rejonu. Pierwotnie by...
Odsłon: 1909
Serniki są jednymi z najpopularniejszych i najbardziej lubianych ciast, które...
Odsłon: 229
Młoda kapusta z kiełbasą zawsze pojawia się na stołach, kiedy zaczyna się sez...
Odsłon: 187
Rolada z kurczaka z warzywami z tego przepisu to bardzo nietypowa i ciekawie...
Odsłon: 258
Mały torcik na zimo przygotowałam, który z moich ulubionych składników skompo...
Odsłon: 128
Gruzińskie czkmeruli to jedno z klasycznych dań tamtego rejonu. Pierwotnie by...
Odsłon: 1909
Serniki są jednymi z najpopularniejszych i najbardziej lubianych ciast, które...
Odsłon: 229
Młoda kapusta z kiełbasą zawsze pojawia się na stołach, kiedy zaczyna się sez...
Odsłon: 187
Rolada z kurczaka z warzywami z tego przepisu to bardzo nietypowa i ciekawie...
Odsłon: 258
Składniki
Schab pokroić w plastry i dobrze rozbić przez folię (wtedy mięso się nie uszkodzi). Przyprawić solą i pieprzem.
Czosnek i cebulę drobno pokroić i podsmażyć na patelni na rozgrzanym oleju, dodać drobno pokrojone pieczarki i smażyć do odparowania wody.
Gdy pieczarki przestygną dodać starty żółty ser i dobrze wymieszać.
Na rozbity schab nakładać farsz z pieczarek. Złożyć dwa boki do środka i zawinąć w rulon.
Panierować w jajku i bułce tartej. Smażyć na rozgrzanym oleju z obu stron.
Przed podaniem wstawić na 10 minut do nagrzanego do 180 stopni piekarnika. Można podawać z ziemniakami lub frytkami i ulubioną surówką.
Przepisy Wędliny
Wędliny
Smalec z boczkiem, cebulą i jabłkiem
Wędliny
Stary przepis na pasztet
Wędliny
Schab a’la sztufada - hit rodzinnych obiadów
Wędliny
Soczysty schab w glazurze. Rozpływa się w ustach
Smalec z boczkiem, cebulą i jabłkiem
Gdy nadchodzi sezon ogórków małosolnych, robię ten smalec i piekę chleb do og...
Odsłon: 2300
Stary przepis na pasztet
Dobry pasztet powinien składać się z dobrej jakości mięsa oraz warzyw. Sekret...
Odsłon: 2227