Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Idealny na niedzielny obiad z rodziną.
Przygotowanie grzybków marynowanych jest wyjątkowo proste i szybkie. W ten sp...
Odsłon: 8403
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 6745
Polecam, bardzo smaczna.
Odsłon: 4620
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1327136
Przygotowanie grzybków marynowanych jest wyjątkowo proste i szybkie. W ten sp...
Odsłon: 8403
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 6745
Polecam, bardzo smaczna.
Odsłon: 4620
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1327136
Składniki
Schab pokroić w plastry i dobrze rozbić przez folię (wtedy mięso się nie uszkodzi). Przyprawić solą i pieprzem.
Czosnek i cebulę drobno pokroić i podsmażyć na patelni na rozgrzanym oleju, dodać drobno pokrojone pieczarki i smażyć do odparowania wody.
Gdy pieczarki przestygną dodać starty żółty ser i dobrze wymieszać.
Na rozbity schab nakładać farsz z pieczarek. Złożyć dwa boki do środka i zawinąć w rulon.
Panierować w jajku i bułce tartej. Smażyć na rozgrzanym oleju z obu stron.
Przed podaniem wstawić na 10 minut do nagrzanego do 180 stopni piekarnika. Można podawać z ziemniakami lub frytkami i ulubioną surówką.