Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Idealny na niedzielny obiad z rodziną.
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 1893
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 3848
W internecie krąży mnóstwo przepisów na śliwkę w czekoladzie , ale ta jest n...
Odsłon: 3613
Kto lubi a kto nienawidzi? z doświadczenia wiem że dla większości jest to zmo...
Odsłon: 423
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 1893
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 3848
W internecie krąży mnóstwo przepisów na śliwkę w czekoladzie , ale ta jest n...
Odsłon: 3613
Kto lubi a kto nienawidzi? z doświadczenia wiem że dla większości jest to zmo...
Odsłon: 423
Składniki
Schab pokroić w plastry i dobrze rozbić przez folię (wtedy mięso się nie uszkodzi). Przyprawić solą i pieprzem.
Czosnek i cebulę drobno pokroić i podsmażyć na patelni na rozgrzanym oleju, dodać drobno pokrojone pieczarki i smażyć do odparowania wody.
Gdy pieczarki przestygną dodać starty żółty ser i dobrze wymieszać.
Na rozbity schab nakładać farsz z pieczarek. Złożyć dwa boki do środka i zawinąć w rulon.
Panierować w jajku i bułce tartej. Smażyć na rozgrzanym oleju z obu stron.
Przed podaniem wstawić na 10 minut do nagrzanego do 180 stopni piekarnika. Można podawać z ziemniakami lub frytkami i ulubioną surówką.