Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dotąd na Święta schab robiłam tylko ze śliwkami na słodko. W tym roku postanowiłam inaczej. Wyszło super:)
Zupa z kapusty pekińskiej to połączenie lekkości warzyw i aromatycznego bulio...
Odsłon: 22636
Smaczna i szybka zupa cukiniowa z marchewką, czosnkiem i koperkiem, gotowa w...
Odsłon: 1916
Zupa z kapusty pekińskiej to połączenie lekkości warzyw i aromatycznego bulio...
Odsłon: 22636
Smaczna i szybka zupa cukiniowa z marchewką, czosnkiem i koperkiem, gotowa w...
Odsłon: 1916
Składniki
Schab przekrawamy na płat grubości 1 cm, może być ciut grubszy. Gdy powstanie nam duży płat, rozbijamy go dokładnie, smarujemy wewnętrzną część oliwą, nacieramy przyprawami. Wykładamy na całą powierzchnię płata liście szpinaku. Por przekrawamy na połówki (wzdłuż) i wykładamy na schab w odstępach co 2cm, w te luki kładziemy ząbki czosnku. I to już:)
Schab zwijamy, zawijamy nitką, wierzch również smarujemy oliwą i doprawiamy. Wkładamy do naczynia żaroodpornego lub do piekarnika i w rękaw do pieczenia mięsa. Każdy ma swój najlepszy sposób.