Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dotąd na Święta schab robiłam tylko ze śliwkami na słodko. W tym roku postanowiłam inaczej. Wyszło super:)
        
        
        
            wiem, wiem, przepisow jest tysiace, ale mysle ze ten jest wart uwagi :) nales...
Odsłon: 231702
            Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 4932
            To najlepsze rogaliki, które możesz zrobić w domu. Ciasto jest puszyste i zac...
Odsłon: 36228
            Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1393
            wiem, wiem, przepisow jest tysiace, ale mysle ze ten jest wart uwagi :) nales...
Odsłon: 231702
            Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 4932
            To najlepsze rogaliki, które możesz zrobić w domu. Ciasto jest puszyste i zac...
Odsłon: 36228
            Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1393
        
        
                Składniki
Schab przekrawamy na płat grubości 1 cm, może być ciut grubszy. Gdy powstanie nam duży płat, rozbijamy go dokładnie, smarujemy wewnętrzną część oliwą, nacieramy przyprawami. Wykładamy na całą powierzchnię płata liście szpinaku. Por przekrawamy na połówki (wzdłuż) i wykładamy na schab w odstępach co 2cm, w te luki kładziemy ząbki czosnku. I to już:)
Schab zwijamy, zawijamy nitką, wierzch również smarujemy oliwą i doprawiamy. Wkładamy do naczynia żaroodpornego lub do piekarnika i w rękaw do pieczenia mięsa. Każdy ma swój najlepszy sposób.