Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dotąd na Święta schab robiłam tylko ze śliwkami na słodko. W tym roku postanowiłam inaczej. Wyszło super:)
Przepis dnia
Makaron z kurkami jest prosty i szybki w przygotowaniu, ale potrafi rozpieści...
Odsłon: 3804
Dzisiaj szybki chleb bez wyrabiania z ziarnami. Piekłam ten chleb z podwójnej...
Odsłon: 29401
W tym roku wyjątkowo pięknie obrodziły nasze śliwki, przygotowałam więc pyszn...
Odsłon: 177
Ciasto Porachunki Teściowej to rezultat kulinarnej utarczki pomiędzy teściową...
Odsłon: 18829
Dzień dobry wszystkim mam dla was przepis na pyszne pączki jak u mamy tak wie...
Odsłon: 788
Przepis dnia
Makaron z kurkami jest prosty i szybki w przygotowaniu, ale potrafi rozpieści...
Odsłon: 3804
Dzisiaj szybki chleb bez wyrabiania z ziarnami. Piekłam ten chleb z podwójnej...
Odsłon: 29401
W tym roku wyjątkowo pięknie obrodziły nasze śliwki, przygotowałam więc pyszn...
Odsłon: 177
Ciasto Porachunki Teściowej to rezultat kulinarnej utarczki pomiędzy teściową...
Odsłon: 18829
Dzień dobry wszystkim mam dla was przepis na pyszne pączki jak u mamy tak wie...
Odsłon: 788
Składniki
Schab przekrawamy na płat grubości 1 cm, może być ciut grubszy. Gdy powstanie nam duży płat, rozbijamy go dokładnie, smarujemy wewnętrzną część oliwą, nacieramy przyprawami. Wykładamy na całą powierzchnię płata liście szpinaku. Por przekrawamy na połówki (wzdłuż) i wykładamy na schab w odstępach co 2cm, w te luki kładziemy ząbki czosnku. I to już:)
Schab zwijamy, zawijamy nitką, wierzch również smarujemy oliwą i doprawiamy. Wkładamy do naczynia żaroodpornego lub do piekarnika i w rękaw do pieczenia mięsa. Każdy ma swój najlepszy sposób.