Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dr Joel Fuhrman to popularny amerykański lekarz, znany z promowania diety bogatej w mikroelementy. Jego przepis na antyrakową zupę zrobił furorę na całym świecie. Oczywiście danie nie chroni w 100 proc. przed zachorowaniem, ale wzmacnia organizm i zmniejsza ryzyko wystąpienia nowotworu. Sprawdź, jak ją zrobić, bo jest nie tylko zdrowa, ale i pyszna! Fot. Khürt Williams / Flickr
Szybka, prosta w przygotowaniu sałatka z kilku składników, które zazwyczaj ma...
Odsłon: 24990
Polecam. Może być świąteczny, może być na co dzień.
Odsłon: 6098
Mając te składniki jakie podaje niżej głód nam nie jest groźny i niezapowiedz...
Odsłon: 380
Szybka, prosta w przygotowaniu sałatka z kilku składników, które zazwyczaj ma...
Odsłon: 24990
Polecam. Może być świąteczny, może być na co dzień.
Odsłon: 6098
Mając te składniki jakie podaje niżej głód nam nie jest groźny i niezapowiedz...
Odsłon: 380
Składniki
Przygotowanie zupy zacznij dzień wcześniej. Wieczorem wsyp fasolę mung do garnka i zalej ją wodą. Pozostaw ją na całą noc. W kolejnym dniu odcedź i przełóż do dużego garnka. Zalej wodą i zagotuj (ok. 20 minut).
Następnie jarmuż obierz z łodyżek, poszatkuj i wrzuć do garnka. Cebule przekrój na połowy i również dodaj. Białą część pora oczyść i pokrój w duże plastry, a cukinię - w kostkę. Gotuj wszystkie warzywa przez 15 minut, aż zmiękną.
Wyjmij warzywa, zblenduj je i dolej jedną chochlę wywaru pozostałego w większym garnku. Do zupy wsyp połowę orzechów i zblenduj do osiągnięcia jednolitej konsystencji.
Otrzymaną warzywną pulpę z powrotem przełóż do naczynia z wywarem. Wlej sok z selera naciowego i sok z marchewki. Wymieszaj całość.
Pozostałe orzechy poszatkuj drobno i wsyp do zupy. Na końcu dołóż grzyby i gotuj całość przez 15 minut. Zupa antyrakowa dr Fuhrmana już gotowa!