Do góry

Zupy Przepis na:

Aromatyczna zupa-krem z porów

Aromatyczna zupa-krem z porów

Autor:

Przepisów i artykułów: 274 Ocena: 2221

Dodano:

Odsłon: 1604

Zupa krem, która dzięki sporej ilości przypraw jest niezwykle aromatyczna. Podana z grzankami lub zrumienioną bagietką jest bardzo sycąca.

Składniki

  • Por - ok. 600 g
  • Ziemniaki - 800 g
  • Masło - 1-2 łyżki
  • Tymianek - 1/3 łyżeczki
  • Kurkuma - 1/3 łyżeczki
  • Kminek mielony - 1/3 łyżeczki
  • Świeży imbir - lub mielony - 1/2 łyżeczki
  • Pieprz kajeński - szczypta
  • Vegeta - 1 -2 łyżeczki
  • Sól, pieprz - do smaku
  • Natka pietruszki - do dekoracji
  • Grzanki
3-4 os. 30 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Oczyszczone pory kroimy w półplasterki, ziemniaki w kostkę - podsmażamy na maśle. Przekładamy do garnka, zalewamy 2 litrami wody, dodajemy wszystkie przyprawy i dusimy do miękkości. Miksujemy na gładko, jeżeli trzeba doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Podajemy z natką pietruszki i grzankami.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń