Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Aromatyczna, smaczna, szybka w przygotowaniu zupa.
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5330
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 871
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11753
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5065
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1329
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5330
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 871
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11753
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5065
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1329
Składniki
Pierś kurczaka pokroić w drobną kostkę. Podsmażyć na oliwie aż mięso się zetnie, dodać 1 łyżeczkę curry i smażyć jeszcze ok. 15 minut. Ryż ugotować w osolonej wodzie.
Marchew i cebulę pokroić w kostkę, wrzucić do bulionu z kostek. Ugotować na półmiękko, dodać groszek zielony (możne też użyć mrożonej mieszanki marchewka z groszkiem) i podsmażonego kurczaka. Całość gotować do miękkości jarzyn.
Pod koniec dodać ugotowany ryż, resztę curry, paprykę, czosnek granulowany, pieprz oraz zieleninę (na zdjęciu suszona natka selera i pietruszki). Doprawić wg uznania.
Smacznego. :)