Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Aromatyczna, smaczna, szybka w przygotowaniu zupa.
Borówki - jeden z moich ulubionych przysmaków lata. Tym razem użyliśmy ich w...
Odsłon: 170
Soczysta pieczeń ze schabu świetnie komponuje się z ziemniaczkami z ziołowym...
Odsłon: 27
Surówki z kapusty często okraszone są sporą ilością majonezu, co dodaje im pu...
Odsłon: 17388
Borówki - jeden z moich ulubionych przysmaków lata. Tym razem użyliśmy ich w...
Odsłon: 170
Soczysta pieczeń ze schabu świetnie komponuje się z ziemniaczkami z ziołowym...
Odsłon: 27
Surówki z kapusty często okraszone są sporą ilością majonezu, co dodaje im pu...
Odsłon: 17388
Składniki
Pierś kurczaka pokroić w drobną kostkę. Podsmażyć na oliwie aż mięso się zetnie, dodać 1 łyżeczkę curry i smażyć jeszcze ok. 15 minut. Ryż ugotować w osolonej wodzie.
Marchew i cebulę pokroić w kostkę, wrzucić do bulionu z kostek. Ugotować na półmiękko, dodać groszek zielony (możne też użyć mrożonej mieszanki marchewka z groszkiem) i podsmażonego kurczaka. Całość gotować do miękkości jarzyn.
Pod koniec dodać ugotowany ryż, resztę curry, paprykę, czosnek granulowany, pieprz oraz zieleninę (na zdjęciu suszona natka selera i pietruszki). Doprawić wg uznania.
Smacznego. :)