Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Aromatyczna, smaczna, szybka w przygotowaniu zupa.
Tradycyjnie podany karczek wieprzowy z pysznym sosem chrzanowym, który nadaje...
Odsłon: 5356
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 228
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 817
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 939
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 150
Tradycyjnie podany karczek wieprzowy z pysznym sosem chrzanowym, który nadaje...
Odsłon: 5356
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 228
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 817
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 939
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 150
Składniki
Pierś kurczaka pokroić w drobną kostkę. Podsmażyć na oliwie aż mięso się zetnie, dodać 1 łyżeczkę curry i smażyć jeszcze ok. 15 minut. Ryż ugotować w osolonej wodzie.
Marchew i cebulę pokroić w kostkę, wrzucić do bulionu z kostek. Ugotować na półmiękko, dodać groszek zielony (możne też użyć mrożonej mieszanki marchewka z groszkiem) i podsmażonego kurczaka. Całość gotować do miękkości jarzyn.
Pod koniec dodać ugotowany ryż, resztę curry, paprykę, czosnek granulowany, pieprz oraz zieleninę (na zdjęciu suszona natka selera i pietruszki). Doprawić wg uznania.
Smacznego. :)