Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jeden z moich ulubionych przepisów na bulion z pogranicza Chin i Wietnamu. Ten bulion jest łatwy i szybki w przyrządzeniu. Sprawdzi się dobrze, gdy za oknem temperatury spadają poniżej 15 stopni :)
Karkówka po cygańsku to hit Internetu! To niezwykle bogate danie jednogarnkow...
Odsłon: 1274
Z wykorzystaniem warzyw z rosołu i świetnie doprawione.
Odsłon: 191
Szybkie, łatwe, sycące i smaczne danie.
Odsłon: 509
Karkówka po cygańsku to hit Internetu! To niezwykle bogate danie jednogarnkow...
Odsłon: 1274
Z wykorzystaniem warzyw z rosołu i świetnie doprawione.
Odsłon: 191
Szybkie, łatwe, sycące i smaczne danie.
Odsłon: 509
Składniki
Mięso, sól, trawę cytrynową, szalotkę, imbir, czosnek i kolendrę mieszamy dokładnie ze sobą, a następnie formujemy z nich kulki wielkości orzechów włoskich.
W garnku gotujemy (5 minut) bulion razem z cebulą, bok choy i olejem sezamowym. Następnie do gotującego bulionu wrzucamy kulki mięsne i gotujemy 6-7 minut. Mięso będzie ugotowane, gdy kulki wypłyną na wierzch. Doprawiamy do smaku przyprawami oraz olejem sezamowym. Dodajemy kapustę bok choy i gotujemy przez 2 minuty. Zdejmujemy z ognia, gotowe!