Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zapraszam na ciepły podwieczorek. Niespodziewany gość w dom, serniczki na stó...
Odsłon: 2529
Pierożki z surowym mięsem mielonym w środku, podane z dodatkiem gęstej, kwaśn...
Odsłon: 3004
Szybkie i smaczne placuszki bananowe z serkiem wiejskim, idealne na ciepłe śn...
Odsłon: 102004
Przepis na ciasto z malinami, które jest szybkie i proste w wykonaniu. Świetn...
Odsłon: 6391
Zapraszam na ciepły podwieczorek. Niespodziewany gość w dom, serniczki na stó...
Odsłon: 2529
Pierożki z surowym mięsem mielonym w środku, podane z dodatkiem gęstej, kwaśn...
Odsłon: 3004
Szybkie i smaczne placuszki bananowe z serkiem wiejskim, idealne na ciepłe śn...
Odsłon: 102004
Przepis na ciasto z malinami, które jest szybkie i proste w wykonaniu. Świetn...
Odsłon: 6391
Składniki
Botwinkę dokładnie oczyścić. Usunąć zniszczone liście. Umyć i osuszyć. Buraczki zetrzeć na tarce o grubych oczkach, a łodygi i liście drobno pokroić. Na patelni, na maśle obsmażyć botwinkę. Dodać przeciśnięty przez praskę ząbek czosnku i sól do smaku. W garnku zagotować maślankę. Do gotującej się maślanki dodać roztrzepane ze śmietaną jajka. Dodać botwinkę z patelni i jeszcze chwilę krótko zagotować. Ziemniaki obrać, ugotować w osolonej wodzie. Zupę podawać z ciepłymi ziemniakami, posypaną posiekanym grubym szczypiorem. Smacznego. Zupę można podać z utłuczonymi ziemniakami, albo z podsmażonymi na smalcu ze skwarkami.