Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Łopatka z którą dzisiaj chcę się z Wami podzielić jest krucha, mięciutka wpro...
Odsłon: 5260
Przepis dnia
Pieczone faworki to propozycja dla tych osób, które nie przepadają za smażony...
Odsłon: 17166
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2491
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4674
Łopatka z którą dzisiaj chcę się z Wami podzielić jest krucha, mięciutka wpro...
Odsłon: 5260
Przepis dnia
Pieczone faworki to propozycja dla tych osób, które nie przepadają za smażony...
Odsłon: 17166
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2491
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4674
Składniki
Botwinkę dokładnie oczyścić. Usunąć zniszczone liście. Umyć i osuszyć. Buraczki zetrzeć na tarce o grubych oczkach, a łodygi i liście drobno pokroić. Na patelni, na maśle obsmażyć botwinkę. Dodać przeciśnięty przez praskę ząbek czosnku i sól do smaku. W garnku zagotować maślankę. Do gotującej się maślanki dodać roztrzepane ze śmietaną jajka. Dodać botwinkę z patelni i jeszcze chwilę krótko zagotować. Ziemniaki obrać, ugotować w osolonej wodzie. Zupę podawać z ciepłymi ziemniakami, posypaną posiekanym grubym szczypiorem. Smacznego. Zupę można podać z utłuczonymi ziemniakami, albo z podsmażonymi na smalcu ze skwarkami.