Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis dnia
Dla miłośników ciast wytrawnych. Salami podkręca smak .
Odsłon: 2011
Dzisiejszy sernik przygotowałam trochę inaczej jak zazwyczaj. Wymyśliłam że p...
Odsłon: 12975
Bardzo szybka, bardzo smaczna i bardzo prosta potrawa. Warto spróbować zrobić...
Odsłon: 259
Przepis dnia
Dla miłośników ciast wytrawnych. Salami podkręca smak .
Odsłon: 2011
Dzisiejszy sernik przygotowałam trochę inaczej jak zazwyczaj. Wymyśliłam że p...
Odsłon: 12975
Bardzo szybka, bardzo smaczna i bardzo prosta potrawa. Warto spróbować zrobić...
Odsłon: 259
Składniki
Botwinkę dokładnie oczyścić. Usunąć zniszczone liście. Umyć i osuszyć. Buraczki zetrzeć na tarce o grubych oczkach, a łodygi i liście drobno pokroić. Na patelni, na maśle obsmażyć botwinkę. Dodać przeciśnięty przez praskę ząbek czosnku i sól do smaku. W garnku zagotować maślankę. Do gotującej się maślanki dodać roztrzepane ze śmietaną jajka. Dodać botwinkę z patelni i jeszcze chwilę krótko zagotować. Ziemniaki obrać, ugotować w osolonej wodzie. Zupę podawać z ciepłymi ziemniakami, posypaną posiekanym grubym szczypiorem. Smacznego. Zupę można podać z utłuczonymi ziemniakami, albo z podsmażonymi na smalcu ze skwarkami.