Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Miała być zupa z maślaków. Niestety, wszystkie okazały się robaczywe, więc trzeba było naprędce coś wymyślić ze składników, które były pod ręką.
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 158
Delikatna polędwica wieprzowa, aromatyczne dodatki , to super danie obiadowe.
Odsłon: 113
Przepis dnia
Polecam. Duży tort o wyrazistym smaku. Pasuje na każdą okazję.
Odsłon: 2642
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 107491
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 158
Delikatna polędwica wieprzowa, aromatyczne dodatki , to super danie obiadowe.
Odsłon: 113
Przepis dnia
Polecam. Duży tort o wyrazistym smaku. Pasuje na każdą okazję.
Odsłon: 2642
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 107491
Składniki
Jarzyny obieramy, razem z porem, cebulą, przekładamy do garnka, zalewamy zimną wodą, dodajemy płaską łyżeczkę soli, liście laurowe, ziele angielskie, zagotowujemy, zmniejszmy płomień. Całość gotujemy przez godzinę na wolnym ogniu. Kapustę grubo szatkujemy, fasolę odcedzamy z zalewy, ziemniaki obieramy i kroimy w kostkę. Z bulionu wyjmujemy warzywa, wrzucamy ziemniaki, gotujemy przez kwadrans. Kapustę wrzucamy do zupy, gotujemy 10 min., po czym wlewamy koncentrat buraczany i pomidorowy, dodajemy pokrojone (uprzednio ugotowane) marchewki i fasolę. Całość gotujemy do miękkości warzyw. Do smaku doprawiamy solą, pieprzem i sokiem z cytryny. Podajemy ze śmietaną i posiekanym koperkiem.