Zupy Przepis na:
Przepisów i artykułów: 963 Ocena: 18197
Dodano: 12.02.2017
Odsłon: 2327
5-6 os. | 60 min | łatwe | tanie |
Rozgrzałem w garnku 2 łyżki masła, wrzuciłem pokrojony w paski boczek, chwilę smażyłem. Dołożyłem posiekaną cebulę, lekko zrumieniłem, dodałem pokrojone w kostkę ziemniaki i marchewkę, mieszając smażyłem kilka minut. Całość zalałem bulionem, włożyłem białą kiełbasę, liść laurowy i ziele, gotowałem na małym ogniu, aby kiełbasy nie popękały.
Po ok. 25 minut wyjąłem je i odłożyłem. Do zupy dodałem szczaw , ok. 1/3 butelki białego barszczu i przeciśnięty przez praskę ząbek czosnku, gotowałem jeszcze 5 minut.
Na koniec dodałem pokrojoną w plasterki białą kiełbasę, zabieliłem śmietaną, przyprawiłem solą i pieprzem, przed podaniem wymieszałem ze sporą ilością posiekanego koperku. Każdą porcję udekorowałem połówkami jajka ugotowanego na twardo.
Na skróty
Komentarze do przepisu (4)

Futka 14 lutego 2017Zgłoś do usunięcia
Cudowny i przesmakowity! :) Jestem oczarowana prezentacją <31 Kto głosował? | Odpowiedz

bellamozzarella 13 lutego 2017Zgłoś do usunięcia
jak przepysznie i przesmacznie ;-) mniammm ;-)1 Kto głosował? | Odpowiedz

Bellapi 13 lutego 2017Zgłoś do usunięcia
wspaniałości muszę spróbować tego połączenia na pewno jest nieziemskie :)1 Kto głosował? | Odpowiedz

Docherro 12 lutego 2017Zgłoś do usunięcia
Ależ pyszności...:)2 Kto głosował? | Odpowiedz