Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Barszcz biały to jedno z moich ulubionych dań, nie tylko od święta :-)
Przepis dnia
Co powiecie na chrupiące gofry z owocami? Poniżej dzielimy się z Wami przepis...
Odsłon: 19827
Przepis na obiad, w którym mieszamy ze sobą marchewkę, filety z dorsza oraz b...
Odsłon: 481
Lato w słoiku to dobry pomysł na zatrzymanie darów lata w zestawach sałatkowy...
Odsłon: 477
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 6886
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1242728
Przepis dnia
Co powiecie na chrupiące gofry z owocami? Poniżej dzielimy się z Wami przepis...
Odsłon: 19827
Przepis na obiad, w którym mieszamy ze sobą marchewkę, filety z dorsza oraz b...
Odsłon: 481
Lato w słoiku to dobry pomysł na zatrzymanie darów lata w zestawach sałatkowy...
Odsłon: 477
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 6886
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1242728
Składniki
Do garnka z 2 litrami zimnej wody dodajemy kiełbasę pokrojoną w plasterki o grubości ok. 0,5 cm. Następnie dorzucamy chrzan, liść laurowy i ziele angielskie. Gotujemy ok. 15 minut. Gdzieś w międzyczasie gotujemy jajka na twardo :-) Do garnka wlewamy dobrze rozmieszany zakwas. Dodajemy lekko rozgnieciony ząbek czosnku. Doprawiamy solą, pieprzem do smaku i konkretną ilością majeranku. Śmietanę rozrabiamy w szklance. Dodajemy kilka łyżek zupy, dokładnie mieszamy i powoli dodajemy do barszczu, cały czas mieszając. Barszcz podajemy z ćwiartkami jajek ugotowanych na twardo. Uwagi, sugestie, propozycje do przepisu :-) W innej wersji można użyć białej kiełbasy zamiast wędzonej. Trzeba wtedy do tych samych proporcji składników dodać ok. 200 g wędzonego boczku na samym początku gotowania, a kiełbasę dodajemy pokrojoną w plasterki razem z jajkiem już na talerzu. Życzę smacznego i zapraszam do obserwowania mojego profilu w serwisie smaker.pl, na którym staram się dodawać przepisy na bieżąco, kiedy tylko mam czas gotować :-)