Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Danie z kuchni góralskiej. Polecam.
Do świąt Bożego Narodzenia coraz bliżej. Dlatego, jeśli planujesz upiec pyszn...
Odsłon: 94246
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 2838
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 3598
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1674
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 2378
Do świąt Bożego Narodzenia coraz bliżej. Dlatego, jeśli planujesz upiec pyszn...
Odsłon: 94246
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 2838
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 3598
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1674
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 2378
Składniki
Żeberka i drobno pokrojoną marchew, pietruszkę i seler zalałem serwatką, doprowadziłem do wrzenia, gotowałem do miękkości. Mąkę zmieszałem z mlekiem, dodałem do gotującego się mięsa i warzyw. Cebulę przekroiłem na pół, opiekłem, dodałem do zupy. Czosnek roztarłem razem z solą i pieprzem, dodałem do zupy. Ugotowane jajka na twardo przekroiłem w ósemki. Wrzuciłem do zupy. Podałem z tłuczonymi ziemniakami z cebulą zrumieniona na smalcu.