Do góry

Zupy Przepis na:

Barszcz biały z serwatki

Barszcz biały z serwatki

Autor:

Przepisów i artykułów: 864 Ocena: 16574

Dodano:

Odsłon: 1203

Danie z kuchni góralskiej. Polecam.

Składniki

  • 1 kg wędzonych żeberek
  • 2 l serwatki
  • 1 cebula
  • 1 marchew
  • 1 pietruszka
  • pół małego selera
  • 2 łyżki mąki
  • pół szklanki mleka
  • 3 ząbki czosnku
  • 2 jajka
  • sól
  • pieprz
3-4 os. > 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Żeberka i drobno pokrojoną marchew, pietruszkę i seler zalałem serwatką, doprowadziłem do wrzenia, gotowałem do miękkości.

    Mąkę zmieszałem z mlekiem, dodałem do gotującego się mięsa i warzyw. Cebulę przekroiłem na pół, opiekłem, dodałem do zupy. Czosnek roztarłem razem z solą i pieprzem, dodałem do zupy. Ugotowane jajka na twardo przekroiłem w ósemki. Wrzuciłem do zupy. Podałem z tłuczonymi ziemniakami z cebulą zrumieniona na smalcu.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (3)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

Futka 05 grudnia 2017 Takiego barszczyku nigdy nie jadłam, a serwatkę bardzo cenię. Z przyjemnością zjadłabym choć mały talerzyk :)

1 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń