Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Tradycyjnie pozostaje królem świątecznego stołu.
Pomysł na letni pożywny obiad. Idealny do spakowania i zabrania do pracy. :)
Odsłon: 721
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 682
Pomysł na udka w sosie pomidorowym. Potrawa prosta w przygotowaniu i nie wyma...
Odsłon: 393
Pomysł na sycący i szybki w przygotowaniu obiad bez mięsa. Czosnku każdy może...
Odsłon: 3541
Pomysł na letni pożywny obiad. Idealny do spakowania i zabrania do pracy. :)
Odsłon: 721
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 682
Pomysł na udka w sosie pomidorowym. Potrawa prosta w przygotowaniu i nie wyma...
Odsłon: 393
Pomysł na sycący i szybki w przygotowaniu obiad bez mięsa. Czosnku każdy może...
Odsłon: 3541
Składniki
Wodę zagotować,dodać kostkę bulionową. Ziemniaki obrać i pokroić w kostkę. Marchewkę,pietruszkę oczyścić,zetrzeć na tarce o dużych oczkach.Cebulę pokroić w piórka. Warzywa,liść laurowy wrzucić do garnka z bulionem i gotować 10 minut. Pieczarki,szynkę pokroić w paseczki i podsmażyć na oleju.Wlać koncentrat, dodać,pieczarki,szynkę,wyciśnięty czosnek oraz roztarty majeranek. Gotować jeszcze 10 minut na małym ogniu. Na koniec dodać natkę pietruszki, śmietanę,doprawić pieprzem,solą i cukrem. Zupę można oprószyć kolorowym pieprzem.