Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Tradycyjnie pozostaje królem świątecznego stołu.
Dni spędzone na działce przy pracy powodują, że trzeba zrobić kolację przy ni...
Odsłon: 58
Risotto bardzo często gości w moim domu. To danie, które za każdym razem może...
Odsłon: 443
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 1383
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 1860
Dni spędzone na działce przy pracy powodują, że trzeba zrobić kolację przy ni...
Odsłon: 58
Risotto bardzo często gości w moim domu. To danie, które za każdym razem może...
Odsłon: 443
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 1383
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 1860
Składniki
Wodę zagotować,dodać kostkę bulionową. Ziemniaki obrać i pokroić w kostkę. Marchewkę,pietruszkę oczyścić,zetrzeć na tarce o dużych oczkach.Cebulę pokroić w piórka. Warzywa,liść laurowy wrzucić do garnka z bulionem i gotować 10 minut. Pieczarki,szynkę pokroić w paseczki i podsmażyć na oleju.Wlać koncentrat, dodać,pieczarki,szynkę,wyciśnięty czosnek oraz roztarty majeranek. Gotować jeszcze 10 minut na małym ogniu. Na koniec dodać natkę pietruszki, śmietanę,doprawić pieprzem,solą i cukrem. Zupę można oprószyć kolorowym pieprzem.