Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Barszcz czerwony to obowiązkowa pozycja na każdym wigilijnym stole. Ta wegetariańska zupa ma delikatnie kwaskowaty smak, z nutą grzybowo-czosnkową. Nie mogło też zabraknąć majeranku i tymianku! Danie jest niezwykle proste i szybkie w przygotowaniu, co jest szczególnie istotne przy świątecznych zawieruchach w domu. Barszcz warto pić też na co dzień, gdyż buraki są bogate w witaminę C, błonnik i potas. Pomagają zwalczyć stany zapalne oraz zmniejszają ryzyko przewlekłych chorób serca.
Surówki z kapusty często okraszone są sporą ilością majonezu, co dodaje im pu...
Odsłon: 17240
Bardzo sycąca, pyszna potrawa składająca się z ziemniaczków, kurek oraz boczk...
Odsłon: 129
Borówki - jeden z moich ulubionych przysmaków lata. Tym razem użyliśmy ich w...
Odsłon: 114
Przepis dnia
Truskawkowy sezon czas zacząć! A czy jest coś lepszego niż połączenie soczyst...
Odsłon: 4871
Przepis dnia
Naleśniki po chłopsku to gotowe danie, sycące i rozgrzewające. Idealnie się s...
Odsłon: 7606
Surówki z kapusty często okraszone są sporą ilością majonezu, co dodaje im pu...
Odsłon: 17240
Bardzo sycąca, pyszna potrawa składająca się z ziemniaczków, kurek oraz boczk...
Odsłon: 129
Borówki - jeden z moich ulubionych przysmaków lata. Tym razem użyliśmy ich w...
Odsłon: 114
Przepis dnia
Truskawkowy sezon czas zacząć! A czy jest coś lepszego niż połączenie soczyst...
Odsłon: 4871
Przepis dnia
Naleśniki po chłopsku to gotowe danie, sycące i rozgrzewające. Idealnie się s...
Odsłon: 7606
Składniki
Marchewkę, cebulę i seler obierz i drobno posiekaj. Umieść je w dużym garnku z oliwą z oliwek. Smaż wszystko przez 2-5 minut.
Wlej bulion. Dodaj rozgniecione ząbki czosnku, grzyby, goździki, liść laurowy, tymianek, majeranek, pietruszkę, sól i pieprz. Garnek przykryj i duś wszystko przez 20 minut.
Buraki umyj i obierz. Zetrzyj je na tarce i włóż je do garnka razem z dodatkiem cukru i octu. Gotuj wszystko przez 15-20 minut.
Zupę przecedź przez sitko, a następnie dodaj sok z cytryny. Barszcz czerwony przelej do głębokich talerzy i podawaj na ciepło, najlepiej z dodatkiem uszek grzybowych.