Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Barszcz czerwony to obowiązkowa pozycja na każdym wigilijnym stole. Ta wegetariańska zupa ma delikatnie kwaskowaty smak, z nutą grzybowo-czosnkową. Nie mogło też zabraknąć majeranku i tymianku! Danie jest niezwykle proste i szybkie w przygotowaniu, co jest szczególnie istotne przy świątecznych zawieruchach w domu. Barszcz warto pić też na co dzień, gdyż buraki są bogate w witaminę C, błonnik i potas. Pomagają zwalczyć stany zapalne oraz zmniejszają ryzyko przewlekłych chorób serca.
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 3756
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 621
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3806
Dzisiaj przedstawiam przepis na pasztet z warzywami takimi jak groszek, march...
Odsłon: 380
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 700
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 3756
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 621
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3806
Dzisiaj przedstawiam przepis na pasztet z warzywami takimi jak groszek, march...
Odsłon: 380
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 700
Składniki
Marchewkę, cebulę i seler obierz i drobno posiekaj. Umieść je w dużym garnku z oliwą z oliwek. Smaż wszystko przez 2-5 minut.
Wlej bulion. Dodaj rozgniecione ząbki czosnku, grzyby, goździki, liść laurowy, tymianek, majeranek, pietruszkę, sól i pieprz. Garnek przykryj i duś wszystko przez 20 minut.
Buraki umyj i obierz. Zetrzyj je na tarce i włóż je do garnka razem z dodatkiem cukru i octu. Gotuj wszystko przez 15-20 minut.
Zupę przecedź przez sitko, a następnie dodaj sok z cytryny. Barszcz czerwony przelej do głębokich talerzy i podawaj na ciepło, najlepiej z dodatkiem uszek grzybowych.