Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Po prostu pyszny, zarówno zabielany z ziemniaczkami, jak i czysty do krokietów, pierogów, czy z uszkami.
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 421
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 2776
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 915
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 1662
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 14486
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 421
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 2776
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 915
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 1662
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 14486
Składniki
Mięso (kości) umyc, poporcjowac, ugotowac w osolonej wodzie. Zebrac pianę, która się utworzy. Dodac cebulę, marchew, pietruszkę w całości. Wsypac przyprawy, gotowac. Umyte i obrane buraki zetrzec na grubej tarce, dodac do wywaru. Doprawic octem i cukrem. Zagotowac.
Zabielic śmietaną. Podawac oddzielnie z ziemniaczkami okraszonymi smażoną cebulką lub razem z rozgniecionymi ziemniakami. Smacznego.