Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Po prostu pyszny, zarówno zabielany z ziemniaczkami, jak i czysty do krokietów, pierogów, czy z uszkami.
Witam serdecznie :-) Dzisiaj zrobimy wspaniałą i szybką zakąskę świąteczną. Z...
Odsłon: 1359
Witam serdecznie Kochani :-) Dzisiaj podrzucam przepis na wspaniałe kotlety m...
Odsłon: 12395
Babka zawsze pięknie wygląda na stole. Ze zrobieniem babki maślanej każdy so...
Odsłon: 15542
Witam serdecznie :-) Dzisiaj zrobimy wspaniałą i szybką zakąskę świąteczną. Z...
Odsłon: 1359
Witam serdecznie Kochani :-) Dzisiaj podrzucam przepis na wspaniałe kotlety m...
Odsłon: 12395
Babka zawsze pięknie wygląda na stole. Ze zrobieniem babki maślanej każdy so...
Odsłon: 15542
Składniki
Mięso (kości) umyc, poporcjowac, ugotowac w osolonej wodzie. Zebrac pianę, która się utworzy. Dodac cebulę, marchew, pietruszkę w całości. Wsypac przyprawy, gotowac. Umyte i obrane buraki zetrzec na grubej tarce, dodac do wywaru. Doprawic octem i cukrem. Zagotowac.
Zabielic śmietaną. Podawac oddzielnie z ziemniaczkami okraszonymi smażoną cebulką lub razem z rozgniecionymi ziemniakami. Smacznego.