Do góry

Zupy Przepis na:

BARSZCZ CZERWONY

BARSZCZ CZERWONY

Autor:

Przepisów i artykułów: 255 Ocena: 18894

Dodano:

Odsłon: 12605

Po prostu pyszny, zarówno zabielany z ziemniaczkami, jak i czysty do krokietów, pierogów, czy z uszkami.

Składniki

  • mięso z kością, 0,5 kg
  • marchew duża, 1
  • pietruszka - korzeń, 1
  • cebula, 1
  • buraki, 0,5 kg
  • liśc laurowy, sól, pieprz, ziele angielskie
  • śmietana 18%, 1 kubek
  • ocet winny, 2 łyżki
  • cukier, 2-3 łyżeczki
5-6 os. 60 min średnie przystępne
Reklama
Reklama
BARSZCZ CZERWONY

Przygotowanie

  1. Mięso (kości) umyc, poporcjowac, ugotowac w osolonej wodzie. Zebrac pianę, która się utworzy. Dodac cebulę, marchew, pietruszkę w całości. Wsypac przyprawy, gotowac. Umyte i obrane buraki zetrzec na grubej tarce, dodac do wywaru. Doprawic octem i cukrem. Zagotowac.

  2. Zabielic śmietaną. Podawac oddzielnie z ziemniaczkami okraszonymi smażoną cebulką lub razem z rozgniecionymi ziemniakami. Smacznego.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

mamakacperka4 25 lipca 2009 Lubię ze śmietanką, jem go z jajkiem i ......... ziemniakami, jadł ktoś tak...... ?

6 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń