Zupy Przepis na:
Przepisów i artykułów: 255 Ocena: 18770
Dodano: 13.07.2009
Odsłon: 11883
5-6 os. | 60 min | średnie | przystępne |
Mięso (kości) umyc, poporcjowac, ugotowac w osolonej wodzie. Zebrac pianę, która się utworzy. Dodac cebulę, marchew, pietruszkę w całości. Wsypac przyprawy, gotowac. Umyte i obrane buraki zetrzec na grubej tarce, dodac do wywaru. Doprawic octem i cukrem. Zagotowac.
Zabielic śmietaną. Podawac oddzielnie z ziemniaczkami okraszonymi smażoną cebulką lub razem z rozgniecionymi ziemniakami. Smacznego.
Na skróty
Komentarze do przepisu (1)

mamakacperka4 25 lipca 2009Zgłoś do usunięcia
Lubię ze śmietanką, jem go z jajkiem i ......... ziemniakami, jadł ktoś tak...... ?5 Kto głosował? | Odpowiedz