Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Doskonały barszczyk nie tylko na wigilię.
Prosty i szybki w wykonaniu fit deser z chia z dowolnymi owocami to moja prop...
Odsłon: 1199
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 457732
Tradycyjny polski śledź w śmietanie. Do niego ziemniaki w mundurkach. Danie c...
Odsłon: 1455
Śledź w oleju z cebulką i ziemniaki w mundurkach-w naszym domu danie obowiązk...
Odsłon: 2273
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 582
Prosty i szybki w wykonaniu fit deser z chia z dowolnymi owocami to moja prop...
Odsłon: 1199
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 457732
Tradycyjny polski śledź w śmietanie. Do niego ziemniaki w mundurkach. Danie c...
Odsłon: 1455
Śledź w oleju z cebulką i ziemniaki w mundurkach-w naszym domu danie obowiązk...
Odsłon: 2273
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 582
Składniki
Wodę ( lub bulion ) i zakwas wlewamy do garnka, dodajemy listki laurowe, ziele, pieprz ziarnisty, obrany i posiekany drobno czosnek. Garnek stawiamy na ogniu, zagotowujemy. Gdy barszcz się zagotuje zdejmujemy garnek z ognia, doprawiamy do smaku solą , mielonym pieprzem, majerankiem. Do barszczu można też dodać trochę octu balsamicznego lub jabłkowego.
Najsmaczniejszy barszcz będzie gdy posti kilka godzin, a najlepiej przygotować go dzień wcześniej, wtedy smaki się przegryzą i barszcz jest smaczniejszy. Jeśli ktoś chce barszcz o mocniejszym smaku i ciemniejszym kolorze to może przygotować go z 1,5 l zakwasu i 0.5 l wody. Do barszczu możemy dodać ugotowaną kostkę z ziemniaków lub uszka. Taki barszcz doskonale sprawdzi się na wigilię .