Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Podawany przy kolacji wigilijnej. Doskonały do pierogów i kapuśniaczków. Gotujemy dzień wcześniej tak aby barszcz nabrał aromatu i koloru.
Przepis dnia
Przepis na pyszną i aromatyczną zapiekankę z kopytkami, brokułami oraz polędw...
Odsłon: 12584
Słodki ziemniak w cieście? Uwierzcie, to ciasto cieszy podniebienie..... Bata...
Odsłon: 154
Smacznie i dietetycznie.
Odsłon: 37
Przepis dnia
Przepis na pyszną i aromatyczną zapiekankę z kopytkami, brokułami oraz polędw...
Odsłon: 12584
Słodki ziemniak w cieście? Uwierzcie, to ciasto cieszy podniebienie..... Bata...
Odsłon: 154
Smacznie i dietetycznie.
Odsłon: 37
Składniki
Buraki oraz włoszczyznę obieramy , kroimy na cząstki. Zalewamy wodą do wysokości warzyw. Wrzucamy liścia i ziele, gotujemy. Zmniejszamy płomień, trzymamy ok godziny.
Na patelni z niewielką ilością oleju podsmażamy cebulę, dodajemy do zupy. Jabłko myjemy, dzielimy na cząstki i wrzucamy do zupy. Chwilę gotujemy. Zostawiamy barszcz pod przykryciem do następnego dnia. Na drugi dzień doprawiamy solą, pieprzem oraz majerankiem. Dodajemy dwie łyżki octu.