Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Podawany przy kolacji wigilijnej. Doskonały do pierogów i kapuśniaczków. Gotujemy dzień wcześniej tak aby barszcz nabrał aromatu i koloru.
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 621
Bardzo szybkie do wykonania ciasto bez pieczenia. Herbatniki z puszystym krem...
Odsłon: 860
Tosty grillowane jak szaszłyki z masłem ziołowym i serem
Odsłon: 397
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 621
Bardzo szybkie do wykonania ciasto bez pieczenia. Herbatniki z puszystym krem...
Odsłon: 860
Tosty grillowane jak szaszłyki z masłem ziołowym i serem
Odsłon: 397
Składniki
Buraki oraz włoszczyznę obieramy , kroimy na cząstki. Zalewamy wodą do wysokości warzyw. Wrzucamy liścia i ziele, gotujemy. Zmniejszamy płomień, trzymamy ok godziny.
Na patelni z niewielką ilością oleju podsmażamy cebulę, dodajemy do zupy. Jabłko myjemy, dzielimy na cząstki i wrzucamy do zupy. Chwilę gotujemy. Zostawiamy barszcz pod przykryciem do następnego dnia. Na drugi dzień doprawiamy solą, pieprzem oraz majerankiem. Dodajemy dwie łyżki octu.