Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo dobra zupa jako przystawka do obiadów uroczystych lub świątecznych. Dodatkowo buraki i włoszczyznę wykorzystuję jako surówkę do dań z kaczki lub gęsi. Paluchy robię z ciasta francuskiego domowego lub kupnego chłodzonego.
Szybki przepis na zdrową sałatkę, idealna gdy mają wpaść goście.
Odsłon: 896
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 7821
Danie obiadowe idealne do zabrania do pracy na lunch.
Odsłon: 183
Owsianka z malinami to świetny pomysł na pyszne i zdrowe śniadanie, które prz...
Odsłon: 169
Szybki przepis na zdrową sałatkę, idealna gdy mają wpaść goście.
Odsłon: 896
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 7821
Danie obiadowe idealne do zabrania do pracy na lunch.
Odsłon: 183
Owsianka z malinami to świetny pomysł na pyszne i zdrowe śniadanie, które prz...
Odsłon: 169
Składniki
1. Do zimnej wody dodać mięso lub kości wędzone...
...oraz buraki, marchew, seler.
2. Dodać ziele angielskie, liść laurowy, grzyby suszone, majeranek 3. Doprawić solą, cukrem, octem 4. Gotować 1godz. na wolnym ogniu. 5. Zostawić do „przegryzienia”. 6. Następnego dnia wyjąć buraki i włoszczyznę, spróbować, ewentualnie przyprawić.
7. Paluchy: Z ciasta francuskiego radełkiem wyciąć paski ok. 2 cm, naciąć pośrodku tak by końce nie były rozcięte. Zawinąć jak faworki. Posypać solą gruboziarnistą. Piec w piekarniku - termoobieg 180-200 st. C do zrumienienia. 8. Barszcz podawać z paluchami.