Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo dobra zupa jako przystawka do obiadów uroczystych lub świątecznych. Dodatkowo buraki i włoszczyznę wykorzystuję jako surówkę do dań z kaczki lub gęsi. Paluchy robię z ciasta francuskiego domowego lub kupnego chłodzonego.
Ta sałatka jest bardzo dobrą propozycją dla osób, które są na diecie oraz cho...
Odsłon: 115
Zastanawialiście się kiedyś skąd swoją nazwę wzięły leniwe pierogi? Leniwe są...
Odsłon: 304
Krokiety z pieczarkami są dobre zarówno na codzienny jak i świąteczny obiad....
Odsłon: 2934
Ta sałatka jest bardzo dobrą propozycją dla osób, które są na diecie oraz cho...
Odsłon: 115
Zastanawialiście się kiedyś skąd swoją nazwę wzięły leniwe pierogi? Leniwe są...
Odsłon: 304
Krokiety z pieczarkami są dobre zarówno na codzienny jak i świąteczny obiad....
Odsłon: 2934
Składniki
1. Do zimnej wody dodać mięso lub kości wędzone...
...oraz buraki, marchew, seler.
2. Dodać ziele angielskie, liść laurowy, grzyby suszone, majeranek 3. Doprawić solą, cukrem, octem 4. Gotować 1godz. na wolnym ogniu. 5. Zostawić do „przegryzienia”. 6. Następnego dnia wyjąć buraki i włoszczyznę, spróbować, ewentualnie przyprawić.
7. Paluchy: Z ciasta francuskiego radełkiem wyciąć paski ok. 2 cm, naciąć pośrodku tak by końce nie były rozcięte. Zawinąć jak faworki. Posypać solą gruboziarnistą. Piec w piekarniku - termoobieg 180-200 st. C do zrumienienia. 8. Barszcz podawać z paluchami.